Afrin Zeytin Dalı operasyonunda 11. gün

Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatında 11. güne girildi. TSK'dan harekat ile ilgili açıklama geldi.

Türkiye tarafından Afrin'de PKK/YPG'ye yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatında 11. güne girilirken TSK yeni bir açıklama yaptı.


Yapılan açıklamada Afrin Zeytin Dalı harekatında 649 teröristin öldürüldüğünü bildirdi. 

O NOKTALAR ELE GEÇİRİLDİ

Hatay Kırıkhan'ın karşısında yer alan Süleyman Halil ve Sati Şaği köyleri, bu sabah gerçekleşen çatışmaların ardından ele geçirildi. Hemen kuzeydeki Raco bölgesinde ise, YPG'li teröristler yayınladıkları görüntülerle tepelerin Türk ordusuna geçtiğini doğruladı.

Suriye'ye doğru geçen dev Türk askeri konvoyu, Halep ve İdlib arasında görüntülendi. Konvoyda tanklar ve zırhlı araçlar yer alıyor.

Sınırdaki Darmık Dağı çevresinde belirlenen terör hedefleri savaş uçakları tarafından bombardımana tutuldu. Fırtına obüslerinden de bölgeye aralıklarla atışlar yapılıyor. Dumanlar yükseldiği bölgedeki patlamalar, Kilis'in sınır hattındaki bazı köylerden duyuluyor.

Türk ordusu, Buseyra Dağı'nın alınmasından sonra Afrin ve Azez arasındaki Bafelyun tepesini hedef alıyor. Gece saatlerinde tepeden yoğun top sesleri geldi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri