7 Genç için gözyaşı sel oldu

Ankara'da, yılbaşı sabahı doğalgazdan kaynaklanan karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybeden Bilkent Üniversiteli 7 öğrenci için anma töreni düzenlendi.


Ankara'da, yılbaşı sabahı doğalgazdan kaynaklanan karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybeden Bilkent Üniversiteli 7 öğrenci için anma töreni düzenlendi.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu'nda gerçekleştirilen anma törenine, öğrencilerin aileleri ve yakınları, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Bilkent Üniversitesi Rektör Vekili Abdullah Atalar, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tören, hayatını kaybeden Özgür Turan Atila, Büşra Bek, Elif Koyuncuoğlu, Oğuzhan Tozburun, Tarık Şükrü Yılmaz, Ceren Okkalı ve Can Dokumacı'nın özgeçmişlerinin okunmasıyla başladı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından Bilkent Üniversitesi Senfoni Orkestrası, şef Işın Metin yönetiminde, Samuel Barber'in 'Yaylı Sazlar İçin Adagio' isimli eserini seslendirdi. Törende bir konuşma yapan Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Fatih Demir, yaşanan trajedinin ardından bazı basın-yayın organlarında yer alan 'asılsız' haberlere ve görevinden istifa eden Başkent Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Veysel Karani Demir'e tepki gösterdi. Asılsız iddiaların aileleri derinden üzdüğünü vurgulayan Demir, "Bugün konuşulması gereken şey atılan iftiralar değil, bunun sorumluların bulunmasıdır" diye konuştu.

Hayatını kaybeden Tarık Şükrü Yılmaz'ın kız kardeşi Tilbe Yılmaz da, törende yaptığı konuşmada, ağabeyine hitaben yazdığı mektubu okudu. Bu esnada, salonda bulunan birçok kişi gözyaşlarına hakim olamayarak, ağladı.

Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Berat Gürzumar ile İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Metin Heper de törende birer konuşma yaptılar.

Daha sonra kürsüye gelen Rektör Vekili Atalar, 'ders' mahiyetinde bir konuşma yaptı. Karbonmonoksit zehirlenmesi konusunda toplumsal bilincin önemine işaret eden Atalar, 'sessiz katil' olarak nitelediği karbonmonokside karşı herkesin duyarlı olmasını istedi. Karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı alınacak tedbirleri tek tek anlatan Atalar, sözlerini, "Hepimize karbonmonoksitsiz uzun yıllar diliyorum" diyerek tamamladı.

Törende, hayatını kaybeden 7 öğrencinin resimleri, çiçeklerle donatılmış bir masa üzerinde yer aldı. Törene, 4 öğrencinin yakını katılırken, aileler çocuklarının resimlerini ellerinde taşıdılar. Tören sonunda, cenazeleri karıştırılan Tarık Şükrü Yılmaz ile Can Dokumacı'nın aileleri biraraya geldi. Aileler, karışıklıktan dolayı kendilerine verilen eşyaları birbirlerine verdiler.

İlgili haberimiz:

7 üniversiteli soba kurbanı oldu

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri