2 Bin PKK'lı Kuzey Irak'a çekilecek

Barış süreci için Ankara ikinci adıma hazırlanıyor. 21 Mart'ta silahlar susarsa Türkiye'de bulunan 2 bin civarındaki PKK'lı Kuzey Irak'a çekilecek. Kontrollü çekilme için "barış gözlemcisi grup" öngörülüyor.Terör örgütü PKK'nın silah bırakması sürecinde A

Barış süreci için Ankara ikinci adıma hazırlanıyor. 21 Mart'ta silahlar susarsa Türkiye'de bulunan 2 bin civarındaki PKK'lı Kuzey Irak'a çekilecek. Kontrollü çekilme için "barış gözlemcisi grup" öngörülüyor.

Terör örgütü PKK'nın silah bırakması sürecinde Ankara, ikinci adım için hazırlıklara başladı. 21 Mart'ta silahların susması durumunda, Türkiye'deki 2 bin dolayındaki PKK'lı Kuzey Irak'a çekilmeye başlayacak.
 
Örgüt, İmralı'dan "güvenceli çekilme" konusunda yazılı güvence beklerken, kontrollü çekiliş için "barış gözlemcisi grup" oluşturulması da öngörülüyor. Gözlemci grupta Meclis'te temsil edilen partilerin yanı sıra güvenlik görevlileri ve MİT temsilcilerinin bulunması öneriliyor. Hükümetin bu konuda Meclis'te grubu bulunan partilerle nabız yoklaması bekleniyor.
 
İLERİ BİR ADIM İSTEYEBİLİR!
 
Terör örgütünün Kandil ve Avrupa ayağının Öcalan'ın mesajlarına bir hafta içinde yazılı yanıt vermesi beklenirken, Öcalan'ın da yeni süreçte çatışmasızlıktan daha ileri bir adım atarak, "Türkiye sınırlarından çekil" çağrısı yapması bekleniyor. PKK'nın elindeki devlet görev görevlilerinin serbest bırakılması ve mektupların İmralı'ya ulaşmasının ardından takvim işlemeye başlayacak.
 
İkinci aşamada örgüt üyelerinin güvenli biçimde sınır dışına çıkarılması için ortam oluşturulacak. Çatışmasızlık ilanıyla beraber, PKK Türkiye'deki militanlarını çekeceğini açıklayacak. Herhangi bir müdahalenin olmayacağı garantisi alındıktan sonra çekilme başlayacak. Kandil, Avrupa mektuplarının bu hafta sonuna kadar Ankara'ya ulaşmasının ardından üçüncü heyetin en geç bir hafta sonra taslağa son şeklini vererek İmralı'ya gitmesi bekleniyor.
 
PARTİLERE ÇAĞRI
 
PKK'nın elindeki şahısları almak için heyet oluşturulacağını kaydeden Kışanak "AK Parti, CHP ve MHP'den heyette vekil olacak mı?" sorusuna "Teklif gelirse olumlu yanıt veririz" dedi

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri