1996 yılında sezaryenle doğum sırasında, Kızılay Kan Merkezi'nden alınan kandan AIDS'e yakalanan Müzeyyen Işıkgöz ve bebeği Rukiye Işıkgöz, Türkiye'de bir sağlık skandalına yol açmıştı.
Müzeyen Işıkgöz 11 yıl önce Şanlıurfa Doğum Hastanesinde sezaryenle ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Kızılay Kan Merkezi'nden alınan kan test edilmeden Işıkgöze verildi. Kendisine verilen kandan HIV virüsü kapan Siverekli Müzeyyen Işıkgöz, 11 yıl sonra hayatını kaybetti.
Tazminat kazandılar
AIDS pençesine düşen Işıkgöz, ailesi Avukatları Seyhmus İnal, aracılığıyla Sağlık Bakanlığı ile Kızılay aleyhine bir dava açmıştı. Açılan davada, Işıkgöz ailesine, 95 bin. 771 YTL maddi, 10 bin YTL manevi tazminat ödenmişti.
Bebeği 7 yıl önce öldü
AİDS'li kanla dünyaya getirdiği ve 2000 yılında kaybettiği kızı Rukiye'nin ölümünden 7 yıl sonra ölen Müzeyyen Işıkgözün kocası Sedat Işıkgöz, '11 yıllık mücadelemiz son buldu eşim ve kızım öldü"dedi.
Şanlıurfaya götürülmesi istendi
Abdal ağa Mahallesi'ndeki evinde saat 16.00 sıralarında iyice fenalaşan Müzeyen Işıkgöz, kocası Sedat I...