Yükselen Piyasalarda Yedinciyiz

Eurasia Group tarafından, yükselen piyasalar olarak nitelendirilen 24 ülkede siyasi istikrarın değerlendirildiği rapor açıklandı. Buna göre Türkiye, en istikrarlı yedinci ülke oldu. İstikrar sıralamasında 66 puan alan Türkiye, Arjantin, Çin, Rusya gibi ül

Eurasia Group tarafından, yükselen piyasalar olarak nitelendirilen 24 ülkede siyasi istikrarın değerlendirildiği rapor açıklandı. Buna göre Türkiye, en istikrarlı yedinci ülke oldu. İstikrar sıralamasında 66 puan alan Türkiye, Arjantin, Çin, Rusya gibi ülkeleri geride bıraktı.

Söz konusu sıralama hakkında bir açıklama yapan Eurasia Group, Türkiye'de yaşanan son seçimlerin, aylar süren kargaşadan sonra belli bir siyasi istikrar getirdiğini kaydetti. Açıklamada, İslami kökenli ve “iş yanlısı” AKP'nin seçimlerden büyük bir zaferle çıktığı ancak şimdi de Cumhurbaşkanını seçmek zorunda olduğu vurgulandı.


Eurasia Group analisti Wolfango Picolli, “Cumhurbaşkanı adayı konusunda bir konsensusa varılması mümkün ancak muhtemelen zaman alacak ve siyasi gürültüye neden olacak” dedi.

İŞTE LİSTE

Eurasia Group tarafından hazırlanan Küresel Siyasi Risk Endeksi'nde, ülkeler şu şekilde sıralandı:

1- Macaristan

2- Güney Kore

3- Polonya

4- Bulgaristan

5- Brezilya

6- Meksika

7- TÜRKİYE

8- Arjantin

9- Güney Afrika

10- Çin

11- Hindistan

12- Rusya

13- Cezayir

14- Tayland

15- Mısır

16- Endonezya

17- Ukrayna

18- Filipinler

19- Suudi Arabistan

20- Kolombiya

21- İran

22- Venezüella

23- Nijerya

24- Pakistan

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri