Vali Okutan'dan vatandaşa uyarı

Vergi Haftası'nın sadece vergi toplamakla yükümlü kurum ve personelin haftası olmadığının altını çizen Vali Okutan, Vergi Haftası'nın bütün ülkenin ve bütün vatandaşların haftası olduğunu söyledi. Vergi toplayabilmenin devletin varlığının ve erkinin kulla

Vergi Haftası'nın sadece vergi toplamakla yükümlü kurum ve personelin haftası olmadığının altını çizen Vali Okutan, Vergi Haftası'nın bütün ülkenin ve bütün vatandaşların haftası olduğunu söyledi.

Vergi toplayabilmenin devletin varlığının ve erkinin kullanılmasındaki önemli göstergelerden biri olduğunu ifade eden Vali Okutan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Devletin varlığının ve erkin kullanılmasındaki en önemli göstergelerden bir tanesi vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak ve adalet dağıtmaktır. Fakat onun ötesinde bu iki hizmetin karşılığında da vergi toplayabilmektir.”

Kamu hizmetlerinin yürütülebilmesi ve sosyal devlet anlayışının tam anlamıyla uygulanabilmesi için devletin vergileri tam olarak toplayabilmesi gerektiğini dile getiren Vali Okutan, vatandaşlarında sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edip vergilerini tam olarak vermeleri gerektiğini söyledi.

Vergilendirilmiş kazancın kutsal olduğunu vurgulayan Vali Nuri Okutan, bu anlamda Vergi Haftası'nın önemli bir faaliyet olduğunu dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri