Türk Telekom'un 9 aydaki kârı

Şirketin 2008 yılı üçüncü çeyreği itibariyle konsolide gelirleri, 2007 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 10 artarak 7,6 milyar YTL'ye ulaştı. Şirketin faaliyet karı ise 2008 yılı üçüncü çeyreği itibariyle, 2007 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 15'lik

Şirketin 2008 yılı üçüncü çeyreği itibariyle konsolide gelirleri, 2007 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 10 artarak 7,6 milyar YTL'ye ulaştı. Şirketin faaliyet karı ise 2008 yılı üçüncü çeyreği itibariyle, 2007 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 15'lik bir artış göstererek 2,2 milyar YTL olarak gerçekleşti.

Şirketin GSM faaliyetlerinde gelirler, yüzde 30 oranında bir artış göstererek 1,6 milyar YTL'ye, FAVÖK ise 2007 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 55 oranında artış göstererek 366 milyon YTL'ye ulaştı ve FAVÖK marjı yüzde 23 olarak gerçekleşti.

GSM müşteri sayısı 2008 yılının üçüncü çeyreğinde 700 bin adet net artış ile 11,7 milyona ulaştı. Bununla birlikte, 2008 yılı üçüncü çeyreğinde ortalama ARPU 2008 yılı ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 3 yükselerek 16,4 YTL olarak gerçekleşti.

Şirketin sabit hat faaliyetlerinde, satış gelirleri 2007 yılı üçüncü çeyreği itibariyle 5,8 milyar YTL iken yüzde 6 oranında bir artışla 2008 üçüncü çeyreği itibariyle 6,2 milyar YTL'ye yükseldi ve yüzde 49'luk FAVÖK marjı gerçekleştirildi.

ADSL gelirleri 2008 yılı üçüncü çeyreği itibariyle, 2007 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 35 artış göstererek 1,2 milyar YTL'ye ulaştı. ADSL hattı sayısı 2008 yılı üçüncü çeyreği itibariyle 5,5 milyona ulaştı.
Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany şirketin 9 aylık mali sonuçlarıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Şirketimizin son iki yılda atılan sağlam temeller üzerinde güçlü bir şekilde büyümeye devam ettiğini açıklamaktan gurur duyuyoruz. Bu yılın 3. çeyreği itibariyle, konsolide gelirimiz, geçen yıla kıyasla yüzde 10, faaliyet kârımız ise yüzde 15 arttı.

Türkiye'deki telekom sektörünün gelişimine ve sürdürülebilirliğine olan güçlü inancımızın bir göstergesi olarak, bu yılın ilk dokuz ayında altyapıya 1 milyar YTL yatırım yaptık. Bu yıl, teknolojik innovasyon yönünde özellikle yakınsama teknolojileri bakımından önemli adımlar attık.

Bu yakınsama hizmetleri; görüntülü telefon, WiFi telefon, 3. Nesil cihazlar, bilgisayarlar ve IPTV/televizyonların eşsiz bir şekilde entegre edilmesine imkân sağlayacak. CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'nda gösterdiğimiz gibi, grup şirketlerimiz Argela, Innova ve Sebit tarafından geliştirilen teknolojileri, TTNet, Avea ve Türk Telekom tarafından verilen hizmetler ile entegre ediyoruz.

Türkiye pazarı için teknoloji geliştirmenin yanı sıra, Türk Telekom grubunda yer alan teknoloji şirketlerine yarattıkları yenilikleri küresel pazarlara ihraç etme konusunda destek veriyoruz. Müşterilerimize daha fazla değer sağlamak için, geliştirdiğimiz ürünler arasında, ses paketleri, eğitim yazılımı, Ebeveyn Kontrolü Yazılımı ve yanı sıra, zengin içerikli müzik/video/oyun portalları dâhil yeni katma değerli hizmetler yer alıyor.

WiFi kapsama alanımızı da Avrupa seviyesine çıkarıyoruz. Bu çerçevede, yılsonu hedeflerimizi daha önce belirttiğimiz şekilde gerçekleştirmek için çalışmaya ve tüm
paydaşlarımız için değer yaratmaya devam edeceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri