Trabzon'da büyümenin formülü

Dünya da 10 yıl önce, ülkemizde ise son 3 yıldan beri uygulanan kümeleşme konusunda Trabzon'daki yatırımcıların çok gerilerde kalması, sivil toplum örgütlerinin genel sekreterleri ile ilgili kuruluşların temsilcilerini bir araya getirdi.Trabzon Ticaret ve

Dünya da 10 yıl önce, ülkemizde ise son 3 yıldan beri uygulanan kümeleşme konusunda Trabzon'daki yatırımcıların çok gerilerde kalması, sivil toplum örgütlerinin genel sekreterleri ile ilgili kuruluşların temsilcilerini bir araya getirdi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hakan Gürhan, Trabzon Ticaret Borsası Genel Sekreteri Şükrü Erüz, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Genel Sekreteri İdris Çevik, Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Recep Ergenç,'in yanı sıra Trabzon Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hüseyin Şahin, Milli Prodüktivite Merkezi Karadeniz Bölge Müdürü Nuray Kansız ve Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü Sebahattin Sarı'nın oluşturdukları grup, güçlerin birleştirilmesi ile rekabet imkanlarını arttırmak amacıyla her ay düzenli olarak bir araya gelip, işadamlarının yönlendirilmesi konusunda çalışmalar yapıyor.

Ülkemizde başta İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Adana ve Denizli gibi illerde kümeleşmede önemli mesafeler alındığına dikkat çeken grup üyeleri, Trabzon'da da rekabet gücünün arttırılabilmesi için kümeleşmenin kaçınılmaz olduğunu belirtiyorlar.

Grup üyeleri, küme geliştirme, küme içi ve kümeler arası işbirliği, kümelenme politikaları, küme yönetimi ve kümelerin izlenme ve değerlendirilmesi konularında çalışmalar yaparak, uygulamalardan örnekleri tespit ediyorlar. Bu tespitler bir süre sonra işadamlarına aktarılarak kümeleşmeleri teşvik edilmeye çalışılacak.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri