Fiskobirlikten fındık alımı

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, 13 Ekim tarihinde itibaren Fiskobirlik'in fındık alımlara başlayacağını söyledi. Bayraktar, alımların kaynak bulunması durumunda FKB adına yapılacağını, kaynak bulunmaması durumunda ise TMO adına alım ya

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, 13 Ekim tarihinde itibaren Fiskobirlik'in fındık alımlara başlayacağını söyledi.

Bayraktar, alımların kaynak bulunması durumunda FKB adına yapılacağını, kaynak bulunmaması durumunda ise TMO adına alım yapacaklarını kaydetti. Bayraktar, FKB'nin ne kadar fındık alacağıyla ilgili bir rakam belirlemediklerini ve bunun bir hafta içerisinde belli olacağını kaydetti.

TMO adına alım yapılabilmesi konusunda uzlaşının sağlandığını, ancak birlik adına da fındık alma niyetinde olduklarını ifade eden Bayraktar, "Bu yıl FKB mutlaka fındık alımı yaparak piyasaya girecektir. Biz kendimiz fındık alma niyetindeyiz. Bunun için kaynak bulduk. Eğer bir aksilik olmazsa 13 Ekim tarihinde fındık alımlarına başlayacağız. Şayet bir aksilik olursa bu kez TMO adına alım yapacağız. Bu konuda uzlaşı sağlandı" dedi.
FKB'nin ne kadar fındık alacağının kesin olarak belli olmadığını kaydeden Bayraktar, "Kendimiz için bir sınır koymadık. Alacağımız kaynak miktarı neticesinde belki bir rakam belirleyebilir. Şu anda piyasaya girip, gelen bütün talepleri karşılamayı hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri