Vali Okutan ders veriyor

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerine ders veriyor. 2. sınıf öğrencilerinin Yönetim Bilimi dersine giren Vali Okutan, idarecilik hayatı boyunca edindi

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerine ders veriyor.

2. sınıf öğrencilerinin Yönetim Bilimi dersine giren Vali Okutan, idarecilik hayatı boyunca edindiği tecrübeleri öğrencilere aktararak, geleceğin idarecisi olacak gençlerin kendilerine yol haritası çizmesine katkı sağlamak amacında olduğunu söyledi. İdareci olarak bu ülkeye her şartta hizmet edecek olan gençlerin mutlaka çok okuyup kendilerini geliştirmesi gerektiğini belirten Vali Okutan, ders boyunca öğrencilere mutlak suretle bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunarak yıl sonunda çok kitap okuyanlara ek puan vereceğini söyledi.

Öğrencilere neden kitap okumadıklarını soran Vali Okutan, öğrencilerin kitap fiyatlarının pahalı olduğunu belirtmesi üzerine Trabzon Valiliği'nin Okuma Saati Uygulaması için bastırıp okullara dağıttığı kitaplardan hediye ederek, “Siz yeter ki okuyun, ben size her zaman kitap bulurum” dedi.

Vali Nuri Okutan, gelecekte belirli konumlarda idarecilik yapacak olan öğrencilerden mutlaka eğitime önem vermelerini isteyerek, “Okul öncesi eğitim, eğitimde arzulanan seviyeyi yakalamak, iyi eğitilmiş ideal insan profilini oluşturmak için vazgeçilmez bir ihtiyaçtır. Okul öncesi eğitimin bireyin gelişmesine etkisi bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. İnsanın vücudundaki bazı hücrelerin 7 yaşına kadar geliştiğini, bu yaştan sonra ise bu hücrelerin kesinlikle gelişmediği bilimsel olarak ispatlanmıştır. Okul öncesi eğitim bu anlamda bireylerin gelişmesinde çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Üniversitede verilen derslere uygulamalı olarak bazen Valilikte devam edeceklerini ifade eden Vali Okutan, “Böylece öğrenciler, teorik olarak aldıkları eğitimin kamu alanındaki uygulamalarını da görme ve öğrenme imkanına kavuşacaklar” diye konuştu.

Öte yandan Vali Okutan, meslek hayatında daha önce KTÜ Orman Fakültesi'nde kırsal kalkınmaya yönelik, kaymakamlık dönemlerinde ise Gümüşhane'nin Kelkit ve Erzurum'un Narman ilçelerinde İngilizce dersleri verdiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri