Trabzon'da öğretmen Eylemi

Trabzon'da ataması yapılmayan öğretmenlerden oluşan bir grup, Trabzon Valiliği önünde eylem yaptı. "Sınıf öğretmenleri atanmak istiyor", "Dert+Dert+Dert" sloganları atan grup, taşıdıkları dövizler ile basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Sınıf Öğret

Trabzon'da ataması yapılmayan öğretmenlerden oluşan bir grup, Trabzon Valiliği önünde eylem yaptı.

 

"Sınıf öğretmenleri atanmak istiyor", "Dert+Dert+Dert" sloganları atan grup, taşıdıkları dövizler ile basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Sınıf Öğretmeni ataması bekleyen Arzu Öksüz, 4+4+4 sisteminin hayatlarını bir günde değiştirdiğini söyledi.

 

Bu yıl 18 bin 370 kişinin umudunun olduğunu belirten Öksüz, "Gelecek yıllarda da atamanın bu kadar asgari olması durumunda gittikçe büyüyecek olan kitleyiz. Hepimiz heyecanla kılavuzu bekledik, birileri atanırken birileri arkadan bakacaktı bunu zaten biliyorduk ama bu kadar mağdur olacağımızı bize aksettirilmedi. Israrla mağdur olmayacağımız söylendi. Kılavuz açıklanınca mağdur olan sadece 18 bin 370 kişi değil hepimizin annesi babası kardeşleri. Heyecanla kılavuzu beklerken bize lütfedilen sayıyı görünce yok olduk. Annelerimiz ağladı bizle beraber babalarımız derin düşüncelere daldı. 4 yıl önce yüksek puanlar alarak girdiğimiz geleceğimizi parlak gördüğümüz branşımız bir günde karartıldı" dedi.

 

Demokratik bir yaklaşım beklediklerini kaydeden Öksüz, "Kadro düzenlemelerinde geçmiş yıllarda yapılan yanlışlıklar bugün bizleri nasıl olumsuz etkiliyorsa, eğitim sisteminin sil baştan yenilendiği bu dönemde atamalarda ortaya çıkan sıkıntılarda gelecek dönemleri katlanarak etkileyecektir. Okula başlayacak öğrenci sayısı yüz binlerce artmışken 18.370 sınıf öğretmenini işsiz bırakmak kendi eğitim sistemimizin bize katletmesi olmuyor mu ?" şeklinde konuştu.

 

Basın açıklamasının ardından, grup olaysız dağıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri