ÖSS Tercihlerinde Son Gün

Adaylar tercihlerini başvuru merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak ÖSYM'nin internet adresinden yapabilecekler. Tercihler için ücret ödenmeyecek. Adaylara yerleştirme sonuç belgesi de gönderilmeyecek.Tercih bildirimi bir kez yapılacak ve daha sonr

Adaylar tercihlerini başvuru merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak ÖSYM'nin internet adresinden yapabilecekler. Tercihler için ücret ödenmeyecek. Adaylara yerleştirme sonuç belgesi de gönderilmeyecek.

Tercih bildirimi bir kez yapılacak ve daha sonra tercihlerin değiştirilmesi mümkün olmayacak. Sonuçların 20 Ağustos'a kadar açıklanması bekleniyor. ÖSS'ye girip 160 ve üstünde puan alan 1 milyon 297 bin 749 ve 185 puanı geçen 1 milyon 30 bin 859 aday, sınavsız geçiş hakkına sahip olanlar ile sadece sınavsız geçiş için başvuranlar tercih yapabiliyor.

Sınavda 160-185 arasında puan alan adaylar, meslek yüksek okulları ile açık öğretim programları, 185 ve üstünde puan alan adaylar da lisans programları arasından tercih yapabilecekler.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri