Öğretmen yaşadıklarını anlattı

Ağrı'da ve tüm eğitim camiasında infial uyandıran olayın ardından iki aylık rapor alarak memleketi Konya'ya dönen genç öğretmen, "Bir daha Ağrı'ya gitmem" dedi.  Olayın şokunu henüz üzerinden atamayan, genç öğretmen tecavüze uğradığı iddialarının gerçek o

Ağrı'da ve tüm eğitim camiasında infial uyandıran olayın ardından iki aylık rapor alarak memleketi Konya'ya dönen genç öğretmen, "Bir daha Ağrı'ya gitmem" dedi.

 

Olayın şokunu henüz üzerinden atamayan, genç öğretmen tecavüze uğradığı iddialarının gerçek olmadığını söyledi. E.B., şunları anlattı: "Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden geçen yıl mezun oldum. Babam da öğretmen. Kısa süre sözleşmeli öğretmenlik yaptım. 3 hafta önce Ağrı'ya tayinim çıtı. Ağrı'ya gidince evin boyatılması için apartmanın kapıcısına evin anahtarını verdim. O iki kişi bulup evi boyatmış. Daha sonra da ben eşyamı taşıyıp yerleştim.

 

DEHŞET DOLU SAATLER

 

Evde yalnız kalıyordum. Geçen perşembe, akşamı 18.30 sıralarında kapı aniden açıldı ve içeri iki kişi girdi. Biri evi boyayan ustalardandı. Örgüt üyesi olduklarını söylediler, ama örgüt adı vermediler. Akla gelecek her türlü yolla tehdit ettiler. Tecavüz edeceklerini, annemi, babamı, kardeşimi öldüreceklerini söylediler. Birinin elinde bıçak vardı.

 

Diğeri de silahı olduğunu söyledi. İki gün evde saklanıp gideceklerini söylediler. Sürekli tehdit ediyorlardı. Tecavüz etmediler. Fakat tecavüz edeceklerini söyleyerek tehdit ettiler. Evde bulunan dizüstü bilgisayarımı, cep telefonumu ve içinde 600 YTL bulunan cüzdanımı alarak, 2 saat sonra evden çıktılar. Giderken, pazartesi gününe kadar kimseye birşey söylememem konusunda beni tehdit ettiler.

 

Korkumdan pazartesiye kadar susmaya karar verdim. Cuma günü hiç bir şey olmamış gibi okuluma gittim. Pazartesi günü ise polis evime gelerek saldırganları yakaladığını söyledi. Nasıl yakalandıklarını bilmiyorum."

 

ARKADAŞLARI YAKALATTI

 

E.B.'yi durgun ve bitkin gören arkadaşlarının olayı öğrenip polise bildirmeleri üzerine zorbalar Muharrem Seven ile Barış Torun'un geçen cumartesi günü yakalandığı belirtildi.

 

TAYİNİNİ İSTEYECEK

 

Doktor muayenesinden geçerek tecavüze uğramadığını belgeleyen öğretmen E.B., Ağrı'dan tayinini isteyecek. Gencecik bir eğitimciye bunları yapan zorbalara karşı kentte öfke ve tepki çığ gibi arttı. Esnaf ve halk, bir kadın eğitimciye yapılan bu zorbalığı kınadı.

 

Mağdur öğretmene destek

 

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ağrı'da saldırıya uğrayan öğretmen için hemen Ağrı Valiliği'ni arayarak inceleme başlatılması talimatını verdi. Bakanlık 1 yıl rapor verilen öğretmene psikolojik destek sağlayacak, isterse görev yeri hemen değiştirilecek. MEB yetkilileri, mağdur öğretmene psikolojik destek verileceğini, kendisini rahat hissedebilmesi için gerekli her türlü desteğin sağlanacağını belirttiler.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri