Yunanistan'dan Türkçeye Veto

ERS'nin 363/26.06.2007 sayılı kararında, King-Kral FM'in “Farklı isimler altında, ERS tarafından özel radyoların yayınına ayrılan frekansın dışında yayın yaptığı" ve “İstasyonu tanıtıcı isim ve cıngıl kullanmadan yabancı bir ülkenin başka dildeki programı

ERS'nin 363/26.06.2007 sayılı kararında, King-Kral FM'in “Farklı isimler altında, ERS tarafından özel radyoların yayınına ayrılan frekansın dışında yayın yaptığı" ve “İstasyonu tanıtıcı isim ve cıngıl kullanmadan yabancı bir ülkenin başka dildeki programını naklen yayınladığının belirlenmesi üzerine”, faaliyetlerinin kesin olarak durdurulmasının kararlaştırıldığı" belirtildi.


Kral FM'in sahibi Karadayı, şöyle dedi: “Bizler, diğer özel radyoların yaptığının dışında yasa dışı bir şey yapmadığımızdan eminiz. Burada asıl amaç, bölgede Türkçe yayın yapan radyoları susturmak. Bu konuda daha önce de çeşitli nedenlerle 20 bin avronun üzerinde para cezalarına çarptırıldım. Ancak, gücümüz yettiği yere kadar çalışmalarımızı sürdürmekte kararlıyız" dedi.

Karadayı, şu an için yayına devam ettiklerini ve ERS'nin kararına ilişkin yürütmenin durdurulması için Yunanistan Yüksek Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğunu belirtti.

Bu arada, ERS'nin King-Kral FM'in kapatılması kararını, 26 haziranda yaptığı toplantıda 1995 ve 2000 yıllarında çıkarılan yasalara dayanarak, 2'ye karşı 4 oyla aldığı öğrenildi

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri