Yunanistan Türkiye'ye sığınıyor

Toplam 360 milyar Euro’luk dış borcuyla Avrupa’yı sallayan Yunanistan, uygulamaya koyduğu kemer sıkma politikalarına ve 120 milyar Euro’luk desteğe rağmen krizi aşamayınca, Yunan vatandaşları çareyi Türkiye’de aramaya başladı. İşsizliğin yüzde 12 seviyele

Toplam 360 milyar Euro’luk dış borcuyla Avrupa’yı sallayan Yunanistan, uygulamaya koyduğu kemer sıkma politikalarına ve 120 milyar Euro’luk desteğe rağmen krizi aşamayınca, Yunan vatandaşları çareyi Türkiye’de aramaya başladı. İşsizliğin yüzde 12 seviyelerinde dolaştığı Yunanistan’da her gün yüzlerce Yunanlı, İstanbul Başkonsolosluğu’na iş başvurusu için sıraya girdi. Türkiye’nin AB’ye girmesine sürekli engel çıkaran Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Müşavirliği ile Selanik’teki Kuzey Yunanistan Türk-Yunan Ticaret Odası’ndan edinilen bilgilere göre işsiz Yunanlar konsolosluğun yanı sıra Türk-Yunan Ticaret Odası’na da 300 Euro’ya bile razı olarak iş başvurusunda bulunuyor.

Atina’da yayımlanan ‘Elefteros Tipos’ gazetesi, son dönemde yaşanan ekonomik kriz kaynaklı ‘göç dalgası’ çerçevesinde, birçok Yunanlı’nın ülke dışında iş bulmak amacıyla, yalnızca Batı Avrupa ülkelerinde değil, Türkiye ve Kıbrıs’taki ‘kapıları çaldıklarını’ yazdı.

Son dönemde gerçekleşen ‘kaçışın’ sadece eğitimli kişiler arasında olmadığı belirtilen haberde, uzmanlığı bulunmayan onlarca işçinin, her gün, Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu, Kıbrıs’taki (Rum) iş bulma büroları ve Avustralya’daki soydaş derneklerini doldurdukları kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri