Siyah Ve Beyaz Evliliği Artıyor

Amerika'da yapılan bir nüfus analizi, siyahî kadınların beyaz erkeklerle olan evliliğinde artış olduğunu ortaya çıkardı. Siyahîlere hitap eden magazin medyasının da gündemine yerleşen konu, 2006 yılının popüler filmlerinden biri olan "Something New" adlı

Amerika'da yapılan bir nüfus analizi, siyahî kadınların beyaz erkeklerle olan evliliğinde artış olduğunu ortaya çıkardı. Siyahîlere hitap eden magazin medyasının da gündemine yerleşen konu, 2006 yılının popüler filmlerinden biri olan "Something New" adlı eserde de işlenmişti.

Amerikan Nüfus Bürosu istatistiklerine göre, ülkede 2000 yılında 95 bin olan siyahî kadın-beyaz erkek evliliği sayısı, 2006 yılında 117 bine yükseldi. Federal Yüksek Mahkeme'nin siyahî-beyaz evliliğini yasaklayan ırkçı düzenlemeleri anayasaya karşı bularak iptal ettiği 1960 yılından hemen önce bu sayı sadece 26 bindi.

Siyahî magazin basınının da gündeminde son günlerde, "Ya doğru adam beyazsa..." gibi başlıklarla bu konu tartışılıyor. Beyaz erkeklerle evlenen siyahîlerin önemli bir kısmı eşleriyle üniversite kampüslerinde tanışıyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri