Öbür dünyanın kapısı bulundu!

Arkeologlar, Mısır'da Stargate filmini hatırlatan bir buluşa imza attı. Bir zamanlar öbür dünyaya açıldığına inanılan 3 bin 500 yıllık bir kapı bulundu. Üst düzey bir yetkilinin mezarına ait olduğu belirtilen kapı, Luksor'daki Karnak tapınağının yakınında

Arkeologlar, Mısır'da Stargate filmini hatırlatan bir buluşa imza attı. Bir zamanlar öbür dünyaya açıldığına inanılan 3 bin 500 yıllık bir kapı bulundu. Üst düzey bir yetkilinin mezarına ait olduğu belirtilen kapı, Luksor'daki Karnak tapınağının yakınında yer alıyor.

 

Hemen hemen bütün eski Mısır mezarlarında bulunan kapı, zamanın inanışına göre öldükten sonra ruhların, öbür dünyaya geçmesini sağlıyor. Yükseliği yaklaşık 2.30 metre olan granit kapının üzerinde dini ifadeler bulunuyor. Mısır firavunu Hatshepsut'un veziri pozisyonundaki User'in mezarına ait.

Nashuatelegraph.com'un haberine göre yaklaşık 20 yıl boyunca firavunun en yakınında bulunan User, mezarınının Luksor'da Nil'in batı kıyısına yapılmasını istemiş. Kralların ve kraliçelerin mezarlarının bulunduğu bölüme böylesi bir mezarın yapılmış olması, o dönem önemli bir şahsiyet olduğunun da göstergesi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri