Obama'dan beklenen açıklama

ABD Başkanı Barack Obama, 24 Nisan başkanlık açıklamasında, 1915 Ermeni olayları için “soykırım” nitelemesini kullanmadı. Barack Obama, 1915 Ermeni olayları anma gününde yayınladığı açıklamada, “94 yıl önce, 20. yüzyılın en büyük katliamlarından biri başl

ABD Başkanı Barack Obama, 24 Nisan başkanlık açıklamasında, 1915 Ermeni olayları için “soykırım” nitelemesini kullanmadı.
Barack Obama, 1915 Ermeni olayları anma gününde yayınladığı açıklamada, “94 yıl önce, 20. yüzyılın en büyük katliamlarından biri başladı. Her yıl, Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde 1.5 milyon Ermeni'nin katledilmesi veya ölüme yürümesini anıyoruz” dedi.
Obama mesajında 'Soykırım' yerine 'Büyük felaket' ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri