Direksiyonda Cep'e 2 Yıl Hapis

Otomobil kullanırken cep telefonuyla konuşmayı 'insan hayatına kastetme' sayan İngiliz savcılar, bu şekilde araç kullananların 2 yıl hapsini isteyebilecekİNGİLTERE'DE direksiyon başında cep telefonuyla konuşan ve trafikte tehlike yaratan sürücüler hakkınd

Otomobil kullanırken cep telefonuyla konuşmayı 'insan hayatına kastetme' sayan İngiliz savcılar, bu şekilde araç kullananların 2 yıl hapsini isteyebilecek

İNGİLTERE'DE direksiyon başında cep telefonuyla konuşan ve trafikte tehlike yaratan sürücüler hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek. Kırmızı ışık ihlali veya başka aracın sıkıştırılması gibi ihlallerde bulunanlar da 2 yıl hapis cezasına çarptırılabilecek. Araç kullanırken yol bilgisayarı veya elektronik müzik sistemiyle uğraşanlar için de aynı kural geçerli olacak. Savcılar, bu tür davranışları, "başkasının hayatına kastedecek şekilde araç kullanma" olarak değerlendirebilecek.

DAVANIN açılması için, savcının, sürücünün cep telefonu veya diğer elektronik cihazları kullanırken trafikte tehlike yarattığına ikna olması yeterli olacak. Cep telefonuyla konuşurken kaza yapıp ölüme sebebiyet verenler 14 yıla kadar hapis cezası alabilecek. İngiltere'de araç kullanırken 'cep'le konuşanlar ya da elektronik cihazlarla uğraşanlar 2 bin 500 sterline kadar para cezasına çarptırılabiliyor, sürücüye kamu hizmeti cezası verilebiliyordu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri