Depremde 30 kişi hayatını kaybetti....

 İran'ın güneyindeki Buşehr eyaleti 6.3 şiddetinde bir depremle sarsıldı. Bilanço giderek artıyor. İlk belirlemelere göre 30 kişi hayatını kaybetti, 800 kişi yaralandı. Sarsıntının hissedildiği bölgedeki kişiler açık alanlarda beklemeye devam ediyor. İran

 

İran'ın güneyindeki Buşehr eyaleti 6.3 şiddetinde bir depremle sarsıldı. Bilanço giderek artıyor. İlk belirlemelere göre 30 kişi hayatını kaybetti, 800 kişi yaralandı.
 
Sarsıntının hissedildiği bölgedeki kişiler açık alanlarda beklemeye devam ediyor. İran'ın güneyinde bugün meydana gelen deprem sonucu ölü sayısının 30'a yükseldiği bildirildi. Depremde yaralı sayısı da 800'e ulaştı.
 
Buşehr merkezinin 90 kilometre güneydoğusundaki Deşti kentine bağlı Kaki bölgesinde ve çevresinde hissedilen depremin ardından en büyüğü 5,3 olmak üzere çok sayıda artçı sarsıntının kaydedildiği açıklandı.
 
Depremin ardından helikopter ambulanslar ve diğer ilk yardım ekipleriyle arama ve kurtarma timlerinin bölgeye sevk edildiği belirtildi.
 
DEPREM DİKKAT ÇEKİCİ
 
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen , İran 'da meydana gelen 6.3 şiddetindeki depremin nükleer santrale yakın olduğunu söyledi.
 
"Deprem in meydana geldiği bölge dikkat çekici aslında" diyen Gülen, "Bu deprem, İran'ın yapmakta olduğu nükleer santralin yakınlarında meydana geldi. Deprem, nükleer santrale aşağı yukarı 70 kilometre uzaklıkta meydana geldi. Bu konu üzerinde durulmalı" ifadesini kullandı.
 
Gülen, Japonya'daki depremin ardından "nükleer sorun" yaşandığını vurgulayarak, "İran da aynı sorunla karşı karşıya kalabilir ancak santralin yapımında bu konuya dikkat edilmişse sorun çıkmaz. Önümüzdeki günlerde açıklama yapılacaktır. Umarım nükleer bir tehlike oluşmaz" şeklinde konuştu.
 
Depremin, Türkiye ile bağlantısı olmayan bir bölgede meydana geldiğini kaydeden Gülen, Türkiye için tehdit oluşturmadığını sözlerine ekledi

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri