AB'den flaş açıklama! Yeni yaptırımlar belli oldu

AB Komisyonu Başkanı: Rusya'nın merkez bankasının tüm varlıklarını durduracağız.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, "Rusya'nın merkez bankasına da yaptırım uygulayacağız ve tüm varlıklarını durduracağız" açıklamasında bulundu. Von der Leyen ayrıca, AB hava sahasını Rus uçaklarına kapatacaklarını kaydetti.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Sputnik ve Russia Today ile bunlara bağlı medya kuruluşlarının AB'de yasaklanacağını bildirdi. Leyen, Belarusa yeni ekonomik yaptırımlar uygulayacaklarını duyurdu.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen ayrıca, AB hava sahasını Rus uçaklarına kapatacaklarını açıkladı.

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrel, basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu: Ukraynalı silahlı kuvvetler işgale karşı duruyorlar. Putin, bu savaşı sadece Ukrayna'ya açmadı. Dünya güvenliğine yönelik bir durumdur.

Elimizden gelen her türlü yardımı yapıyoruz. Bu hafta 4. kez AB Komisyonu başkanlarını topluyorum. Ukrayna Dışişleri Bakanı'nın tekliflerini ileteceğim. Acil bir şekilde gerekli malzemeleri tedarik edeceğiz.

AB'nin silah sağlamamasından bahsediliyordu ama Ukrayna ordusuna destek vermek için uğraşıyoruz. Eşi benzeri olmayan bir dönemden geçiyoruz. Bu iş burada bitmeyecek. Ekibime ve AB çalışanlarına talimatta bulundum. Ukrayna ordusunun ihtiyaçlarına yanıt vereceğiz. Sayın Kuleba'nın bahsettiği ihtiyaçlardan bahsediyorum.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri