TTSO’da Saflar Netleşti

Bugün, TTSO Binası'nda yapılacak, Meclis Başkanlığı ve Yönetim Kurulu seçimleri saat 9.00'dan itibaren başlayacak. Dün gece, Ali Osman Ulusoy'un verdiği yemekle taraflar biraraya geldi. TTSO seçimleri ilk kez böyle bir yarışa sahne oluyor. Yıllardır Mecli

Bugün, TTSO Binası'nda yapılacak, Meclis Başkanlığı ve Yönetim Kurulu seçimleri saat 9.00'dan itibaren başlayacak.

Dün gece, Ali Osman Ulusoy'un verdiği yemekle taraflar biraraya geldi. 

TTSO seçimleri ilk kez böyle bir yarışa sahne oluyor. Yıllardır Meclis Başkanlığı için tek aday olarak gösterilen Ali Osman Ulusoy'un karşısında Şadan Eren de Meclis Başkanlığı için aday oldu.

Seçimlerde Ali Osman Ulusoy; MÜSİAD ve TUSKON ile ittifak ederken; Yönetim Kurulu Başkanlığı için de MÜSİAD Başkan Yardımcısı Hanefi Mahitapoğlu'nu destekliyor. Ali Osman Ulusoy'un bu kararı yakın çevresinde de tartışılıyor.

Trabzon kamuoyunda aylardır Ali Osman Ulusoy-Türkay Gümüş birlikteliği konuşulurken; meslek komitesi seçimleri sonrasında Ulusoy'un Gümüş'le yollarını ayırması farklı değerlendirmelere neden oldu. Ulusoy'un bu seçim manevrası sonrası Türkay Gümüş hiçbir açıklamada bulunmadı.

Ulusoy'un Yönetim Kurulu Başkan adayı Mahitapoğlu'nun listesinde Ahmet Sarı, Cemal Binler ve Ekrem Çapkınoğlu'nun yer alması beklenirken; Ulusoy'la ittifak ederek; TTSO Yönetimini almak ve TTSO'ya farklı bir anlayış kazandırmak kararlılığında olan MÜSİAD ve TUSKON'a bağlı üyelerin, Ali Osman Ulusoy'un Meclis Başkanlığı için yoğun kulis faaliyetleri içinde oldukları gözlerden kaçmıyor.

Yönetim Kurulu Başkan adayı Suat Hacısalihoğlu ve ekibinin Meclis Başkanlığı için aday gösterdiği Şadan Eren'in mevcut Yönetim Kurulu üyelerinin ise Hacısalioğlu ile hareket ettiği gözleniyor.

Bilindiği gibi bu yıl TTSO'unun Meclis üyesi sayısı arttı. Daha önceden 69 olan Meclis üyesi sayısı; bu yıl 94'e çıkarıldı. Meclise 25 civarında yeni yüz ilk defa girerken, mevcut meslek guruplarında da yenilenmeler olmuştu. Meclise yeni giren meslek grubu temsilcilerinin bu seçimde değişimden yana oldukları ve Meclis başkanlığında Eren'i, Yönetim Kurulu Başkanlığında ise Hacısalihoğlu'nu destekleyecekleri söyleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri