Trabzonlu Prof Akyüz'e destek

İstanbul Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerinde en çok oyu almasına rağmen YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen listede 2. sırada yer verilen Trabzonlu hemşehrimiz Prof. Dr. Ali Akyüz'e memleketi Of'tan destek geldi. Of Belediye Başkanı Oktay

İstanbul Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerinde en çok oyu almasına rağmen YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen listede 2. sırada yer verilen Trabzonlu hemşehrimiz Prof. Dr. Ali Akyüz'e memleketi Of'tan destek geldi. Of Belediye Başkanı Oktay Saral,“SayınCumhurbaşkanımızdan öğretim üyelerinin desteğini alan bölgemizin yetiştiğini bilim adamına hakkını teslim etmesini bekliyoruz” dedi.

Akyüz'e İstanbul'da bulunan Trabzonlu dernekler ve iş adamlarından sonra memleketi Of'tan da destek geldi. Of'un AK Partili Belediye Başkanı Oktay Saral, üniversite içinde yapılan seçimlerde birinci olarak çıkan ancak YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen listede ikinci sırada yer alan Akyüz'ün İstanbul Üniversitesi'ne rektör olarak atanması gerektiğini bu konuda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sandıktan çıkan sonuca saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

Saral Akyüz'ün Trabzon'un gururu olduğunu ve memleketine yapabileceği her türlü katkıya yapmaya çalışan bir bilim adamı olduğunu kaydederek "Prof. Ali Akyüz, geçen hafta yapılan rektörlük seçimlerinde birinci sırada yer almış, ancak YÖK'ün kendi değerlendirmesi sonucu ikinci sıraya kaydırılmıştır. Ali Akyüz ağabeyimiz Of ve Trabzon insanına Karadeniz sevdalısı olarak çok büyük katkı sunmuş gecesini gündüzüne katarak ilgilenmiştir. Trabzon insanını canı gibi seven bir ağabeyimizdir. Bu değerlerin mutlaka bilinmesi gerekir. Bölgeye yatırım yapılması noktasında katkı koyan bir bilim adamımızdır. Böylesi bir kişinin sandıktan çıktıktan sonra rektör olarak atanmasını istiyoruz. Kendisini Karadeniz insanının yakından tanıdığı bir profesör, alanında başarılı bir hekimdir. Kapısı herkese açıktır, aynı zamanda da çevresinde çok sevilen bir öğretim üyesidir. Nitekim seçimlerde aldığı oy ve birincilik de bunu göstermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın demokrasiyi dikkate alarak sandıktan çıkacak sonuca göre bir atama yapacağına cani yürekten inanıyor ve tüm Karadeniz insanı gibi bunu bekliyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri