Trabzon'daki Oflu'nun sıkıntısı

Of ilçesine bağlı Saraçlı köyünde yaşayan Ahmet Aydın (56), parası olmadığı için her gün onlarca kilometrelik yol yürüyor. Of ile Çaykara arasında her gün yağmur çamur demeden elinde şemsiyesi, ayağında kara lastikleriyle yürüyerek dikkat çeken Ahmet Aydı

Of ilçesine bağlı Saraçlı köyünde yaşayan Ahmet Aydın (56), parası olmadığı için her gün onlarca kilometrelik yol yürüyor.
Of ile Çaykara arasında her gün yağmur çamur demeden elinde şemsiyesi, ayağında kara lastikleriyle yürüyerek dikkat çeken Ahmet Aydın'la konuştuk. “Neden arabaya binmiyorsun, onlarca kilometrelik yolu gidip gelmek zor olmuyor mu?” sorumuza Aydın, “Ekonomik gücüm olmadığı için arabaya binemiyorum. Saatim yok, gün açmaya başlayınca yola giriyorum. Bazen çarşıya indikten sonra dükkânların açtığına da şahit oluyorum. 12 yıl önce arabam vardı. Şimdi beni tanıyanlar yolda arabalarına almıyor. Çaykara'ya, Of'a işim düşünce yürüyerek gidip geliyorum. Zaman önemli değil. Gece yürümekten korkmuyorum” cevabını verdi.

EŞİM HASTANEDE YATIYOR
Evli 4 kızı olduğunu, eşinin kanser tedavisi gördüğünü dile getiren Aydın, “Sıcak bir yemeği kızlarımın evinde yiyorum. Yeşil kartım olmazsa ne yapardık bilmiyorum. Komşularım aç mısın tok musun diye sormuyor. Allah kimseyi yoksul yapmasın” dedi.

OTURACAK YERİM YOK SIĞIR VERİYORLAR
Tek isteğinin başlarını sokacakları bir ev olduğunu söyleyen Aydın, “Serender altında 6 nüfusla yaşadığım 90'lı yıllarda kaymakamlıktan yardım istedim. Bana bir inek vermeyi önerdiler. Benim oturacak yerim yok, sığırı nerede saklayayım, diyerek kabul etmedim. Kazak örme ve ayakkabı tamir makinesi vermeyi önerdiler. Ne ben makinede kazak örmeyi bilirim ne köyde hiç kimse... Şimdi kaymakamın yoksullara ev yaptırdığını, iş sahası açtığını duyuyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri