Trabzon'daki flaş DSİ iddiası doğru mu?

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Nazım Özcan’ın “DSİ’de çalışan 120 kişinin işten çıkartıldığı, yerine Suriye kökenli vatandaşların işe konulduğu” şeklindeki iddialarına DSİ 22. Bölge Müdürlüğü tarafından cevap verildi.DSİ 22. Bölge Müdürü Adil Erdoğan

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Nazım Özcan’ın “DSİ’de çalışan 120 kişinin işten çıkartıldığı, yerine Suriye kökenli vatandaşların işe konulduğu” şeklindeki iddialarına DSİ 22. Bölge Müdürlüğü tarafından cevap verildi.


DSİ 22. Bölge Müdürü Adil Erdoğan Yaşaroğlu, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nün ihtiyaç duyduğu kalifiye hizmetleri her yıl “Personel Hizmet Alımı” şeklinde ihale etmek üzere Taşeron firmalara yaptırdığını hatırlattı. Yaşaroğlu, açıklamasında “2013 Yılı Personel Hizmet alımı ihalesi çerçevesinde 155 kişi çalıştırılmış olup, sözleşme gereği bu kişilerin hizmet akdi 31.12.2013 tarihinde sona ermiştir. Bölgemize verdiğimiz hizmetlerin aksamadan yürütülebilmesi için 2014 yılında da ‘Personel Hizmet Alımı’ ihale çalışmaları başlatılmış olup, verimliliğin daha kaliteli olabilmesi amacıyla çalıştırılmak üzere geçmiş yıllarda çalışmış olan tecrübeli kalifiye elemanlar tercih edilecektir. 2014 Yılı için yapılacak olan ihale çalışmaları henüz sonuçlandırılmamışken ‘DSİ’de çalışan 120 kişinin işten çıkartıldığı ve yerlerine Suriyeli vatandaşların yerleştirildiği’ iddiası tamamen asılsız ve gerçek dışıdır” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri