Trabzon'da seçime doğru

‘AKÇAABAT ADAYIMIZI BELİRLEYECEĞİZ’Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan parti il binasında düzenlediği basın toplantısında yerel seçim takviminin başladığını söyledi. Gündeme ilişkin bir değerlendirme toplantısı yapan Karan, toplantı son

‘AKÇAABAT ADAYIMIZI BELİRLEYECEĞİZ’

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan parti il binasında düzenlediği basın toplantısında yerel seçim takviminin başladığını söyledi. Gündeme ilişkin bir değerlendirme toplantısı yapan Karan, toplantı sonunda da partisinin seçimlerle alakalı çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Karan partisinin örgütlerinde yerel seçim takviminin başladığını ifade ederek şunları söyledi: “CHP örgütlerinde yerel seçimlere yönelik takvim başlamıştır. 15 Temmuz itibariyle aday olacak arkadaşlarımızın istifaları söz konusudur. Şu an mevcut il, ilçe yönetimleri ve ilçe başkanlıklarında arkadaşlarımız 15 Temmuz itibariyle istifa edeceklerdir. Temmuz ayı içerisinde yerel yönetimlere aday olacak arkadaşlarımızı bir eğitime tabi tutarak yerel seçim startını Temmuz ayı içinde vereceğiz. Bununla ilgili ilk toplantımızı önümüzdeki salı günü Akçaabat’ta gerçekleştireceğiz. Adayımızı belirleme noktasında bir sandık kuracağız. Aday belirleme yöntemimizi bir hafta içerisinde bir anket yaparak ilk olarak Akçaabat adayımızı belirleyeceğiz” dedi.

MURAT AYDIN NEREYE ADAY? – Devamı diğer sayfada -

MHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Murat Aydın’ın önümüzdeki yerel seçimlerde aday adayı olmak için görevinden ayrılabileceği öğrenildi. Mart 2009’daki yerel seçimlerde Akçaabat’ın Yıldızlı beldesi belediye başkanlığına aday olan ve seçimi kaybetmesine rağmen aldığı yüksek oy oranı ile MHP içerisinde dikkatleri üzerine çeken Aydın’ın, aday adaylığı için merkez Ortahisar ve Akçaabat arasında kararsız kaldığı, önümüzdeki günlerde kararını netleştireceği öğrenildi.

TURFANDA KARŞI ÇIKIYOR – Devamı diğer sayfada -

 

MHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Naci Turfanda ise başta İl başkan yardımcıları olmak üzere, ilk yönetim kurulu üyelerinin adaylık için görevlerinden ayrılmalarına karşı olduğunu söyledi. İl yönetiminden adaylık için ayrılmaların yaşanmasıyla seçimlerde zafiyet yaşanabileceğini ifade eden Turfanda, “MHP’nin şuan çok güçlü bir il teşkilatı var. Yerel seçimlerde adaylarımıza vereceğimiz teşkilat desteği çok önemli. Bunun için teşkilatımızdan adaylık için ayrılma yaşanmasına karşıyım. Ancak tabii ki bu konuda karar verecek olan yine teşkilatımızdır. İstişarelerin ardından bu konuda her şeyi netleştireceğiz” dedi.

FEHMİ CENGİZ GERİ DÖNEBİLİR – Devamı diğer sayfada -

Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz geçtiğimiz aylarda MHP’den istifa etmişti. Halen bağımsız olarak görevini yürütmekte olan Cengiz’in tekrar MHP’ye katılabileceği iddia edildi. İstifasının ardından başta MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın olmak üzere, MHP teşkilatların sert tepkisi ile karşılaşan Cengiz’in, MHP’nin geçtiğimiz aylarda Şalpazarı’nda düzenlediği yerel yönetimler kurultayına katılarak parti teşkilat ile arasında buzları erittiği dile getiriliyor.

DP’NİN ADAYI KİM? – Devamı diğer sayfada -

 

Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimler Demokrat parti için hayati derecede önem arz ediyor. Bazı analizciler bu seçimleri DP’nin son şansı olarak değerlendiriyor. Peki, DP için hayati derecede önem arz eden bu seçimlerde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak. Bu konuda DP İl Başkanı Ali Akar’ın ismi öne çıkıyor. Ancak DP’nin Trabzon’da CHP’ye gizli destek vereceğini iddia edenlerde var.

ARSİN’DE KEMAL ATAR SESLERİ – Devamı diğer sayfada -

Beldeler önümüzdeki seçimlerde kapanacağı için partiler bu seçime daha rahat girecek. Trabzon’da sadece 18 ilçe ve büyükşehir için partiler aday gösterecek. Eskiden 58 belde belediye başkanlığı içinde zorlu bir çalışma süreci içine girilirdi. Beldelerin kapanıyor olması bu kapsamada özellikle küçük partileri rahatlattı. DP’nin de işini kolaylaştırdı. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde DP herhangi bir ilçeden henüz adayını açıklamadı ama Arsin’de İlçe Başkanı Kemal Atar’ın aday olmak istediği biliniyor.

SUNGUROĞLU ADAY OLUR MU? – Devamı diğer sayfada -

Arsin’den konu açılmışken Ramis Sunguroğlu’na değinmeden geçmek olmaz elbet. Arsin’de uzun yıllar belediye başkanlığı yapan ve görevini Mart 2004’teki yerel seçimlerde AK Parti’li Erdem Şen’e kaptıran Sunguroğlu, Mart 2009’daki yerel seçimlerde tekrar aday olmuş, yüzde 49 oy almasına rağmen seçimi kaybetmişti. Sunguroğlu’na bu dönem içinde adaylık baskısı yapanların olduğunu duyuyoruz. Sunguroğlu bu konuda kararsızmış. Aday olması halinde MHP ya da DP’nin adayı olarak sahaya inecekmiş.

MURAT SARAL ÇOK RAHAT – Devamı diğer sayfada -

Yerel seçim sürecine girilince mevcut belediye başkanlarını her zaman bir telaş alır. Ancak Of Belediye Başkanı Murat Saral’da böyle bir telaş yok. Murat Saral, Oktay SAral’ın milletvekilliği için görevinden ayrılmasının ardından Of Belediye Meclisi tarafından seçilerek göreve başlamıştı. Önümüzdeki seçimlerde AK Parti’nin adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor…

AK PARTİ’DEKİ GERGİN BEKLEYİŞ – Devamı diğer sayfada -

AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar’ın Trabzon Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu için ‘Yeniden adayımızdır’ dememesi parti ile belediye arasındaki kavgayı açığa çıkardı. Bu kavganın gelecek günlerde daha da büyüyeceğini düşünüyoruz. Bu kavganın bize 1994 yılında Orhan Karakullukçu’nun aday olduğu belediye seçimlerini hatırlattığını söylemeliyiz. Dönemin İl Başkanı Nurettin Eroğlu ile Belediye Başkanı Karakullukçu arasında inanılmaz bir savaş vardı. Kim kazandı biliyor musunuz? İkisi de kaybetti. Önce Karakullukçu seçimi kaybetti. Ardından seçim kaybeden partinin il başkanı gitti. İkisi de bir daha siyasette dikiş tutturamadı. Bu arada Bakan Sayın Erdoğan Bayraktar’ın bu işi çok ciddiye aldığını düşünmüyoruz. Adnan Günnar’ı, Başbakan’ın destekleyeceğini bildiği için destekledi. Çoğu ilçe başkanı Günnar’a karşı iken ilçe başkanlarından destek deklerasyonu istedi. Şimdi bakalım aynısını belediye başkanı için de isteyecek mi?

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri