Trabzon'da Kur'an-ı Kerim okuma yarışması

 Trabzon Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından İmam Hatip Liseleri arası güzel Kur'an-ı Kerim okuma yarışması düzenlendi.Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce Türkiye genelinde düzenlenen İmam Hatip Liseleriarası Güzel Kuran Okuma yarışma

 

Trabzon Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından İmam Hatip Liseleri arası güzel Kur'an-ı Kerim okuma yarışması düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce Türkiye genelinde düzenlenen İmam Hatip Liseleriarası Güzel Kuran Okuma yarışması Trabzon Fen Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Merkez ve ilçe İmam Hatip Liseleri'nden toplam 12 yarışmacının katıldığı yarışmada, juri önünde önceden belirlenen surelerden bölümler okuyan yarışmacılar güzel sesleri ile dinleyenleri mest etti.

Yarışma öncesi konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Trabzon’daki İmam Hatip Lisesi sayısını arttırmak için çalıştıkların belirterek ”Zor ve zahmetli günler geçiren okullarımızda güzel yavrularımızın hem ilmi tahsil ederken hem de dini terbiyelerini alma konusunda ki gayretleri olan ve o meşakkatli süreçte emek sarf eden herkim ise onları da buradan minnetle yad etmek gerektiğini düşünüyorum. Trabzon’da da inşallah İmam Hatip Liselerimizin hem sayılarını çoğaltmak hem de mevcutların fiziki koşullarını iyileştirmekle ilgili herkesimden aldığımız desteklerin zaman içerinde bir neticeye ulaşacağına inanıyorum. Bütün bu maksadın çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine bağlı akademik anlamda en iyi yetişen çocuklar olması olduğunu da ifade etmek istiyorum” dedi.

Konuşmasında eğitimde fırsat eşitliği ve inanç hürriyetine değinen Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise ”İnsanlık tarihinde zulüm hiçbir zaman payidar olmaz. Bu memleket bir çifte standardı yaşadı. Bu çifte standart ile İmam Hatip Liseleri adeta ikincil öğrenciler diye nitelenen toplulukları ile birlikte ve onların yüzünden diğer meslek liseleri ile birlikte ayrıma tabi tutuldu. Eğitimde fırsat eşitliğini temel insan hak ve hürriyetlerini ayaklar altına alan bir dönem geçirdik. Bugün ise meslek liselerimiz ve İmam Hatip Liseleri'nin evlatları da diğer evlatlarımız gibi fırsat eşitliği içinde temel insan hak ve hürriyeti içinde Türkiye’nin, insanlığın ve vatanımızın hizmetindeler. Bu yarışmaya katılan 12 evladımız da bizim gönlümüzde birincidir” dedi.

Jüri tarafından ses, kıraat ve makam gibi unsurların değerlendirildiği yarışmanın sonucunda birinciliği Trabzon Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Bekir Yıldız, ikinciliği Akçaabat İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ertuğrul Peker, üçüncülüğü ise Sürmene İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mustafa Turgut kazandı.

Yarışmada birinciliği elde eden Trabzon Anadolu Lisesi öğrencisi Bekir Yıldız ödülünü Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun elinden aldı.

Program toplu çekilen fotoğrafların ardından son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri