Trabzon’da kiracılar kan ağlıyor

 Trabzon merkez de 100 bini aşkın bina bulunmakta. Bu binaların hemen hemen yarısında kıracılar oturmakta. Yüksek fiyatlarla kira ödeyen vatandaşlar ise ekonomik olarak zor duruma düşüyor.Kira yüksekliği olarak baktığımız zaman başı çeken semt Beşirli Beş

 

Trabzon merkez de 100 bini aşkın bina bulunmakta. Bu binaların hemen hemen yarısında kıracılar oturmakta. Yüksek fiyatlarla kira ödeyen vatandaşlar ise ekonomik olarak zor duruma düşüyor.

Kira yüksekliği olarak baktığımız zaman başı çeken semt Beşirli Beşirlide ev kiraları 650 TL’de başlayarak 1500 TL’ye kadar gidiyor. Bodrum katlarında 300 TL’ye de ev bulmanız mümkün ama genelde kapıcı dairesi olarak kullanılmakta. İkinci sırada ise Beşirliye takip eden Kalkınma Mahallesi bulunmakta. Kalkınma’da evler Beşirli’deki gibi yeni olmasa da öğrenciye bağlı bir artış gözlemlenmekte burada ev kiraları 450 TL’den başlayarak 800 hatta 900 TL’ye kadar çıkıyor. Öğrenciyi sermaye gibi gören Kalkınma’da ki ev sahipleri yaz aylarında ısısızlaşan mahallelerinde yalnız yaşıyorlar.

Trabzon’un yeni yapılanmasında göz bebeği konumundaki Çukurçayır’da ise durum pek farklı değil. Çarpık kentleşmenin başını alıp gittiği beldede ise kiralar 400 TL’den başlayarak 750’tl’ye kadar gidiyor bölgenin tek avantajı evlerin yeni olması beldenin tez avantajı ise bölgenin ulaşım sorunu.

Çamlık ve 3 nolu Erdoğdu mahallesinde kira durumu ise eskiye nazaran biraz daha iyi durumda en ucuz ev kirası 350 TL’den başlarken en pahalı ev 500 liraya kiracı buluyor.

Trabzon’un diğer semtlerinde ve mahallerinde ise hemen hemen kira bedelleri aynı 150  il 400 arası  en ucuz kiralık ev nerede bula biliriz diyorsanız Tabakhane semtinde 150’TL’den başlayan evler mümkün.  

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri