Trabzon'da imamlara inceleme

Müftü Vekili Zeki Aksoy, vatandaşların şikayetleri ve bu şikayetlerin neden kaynaklandığını ilişkin imamlarla yaptığı toplantıda, imamların potansiyelleri ile bulundukları yerlerde neler yapabileceklerinin farkında olmadıklarını söyledi. İmamların toplumd

Müftü Vekili Zeki Aksoy, vatandaşların şikayetleri ve bu şikayetlerin neden kaynaklandığını ilişkin imamlarla yaptığı toplantıda, imamların potansiyelleri ile bulundukları yerlerde neler yapabileceklerinin farkında olmadıklarını söyledi.

İmamların toplumda önemli bir yeri olduğuna dikkati çeken Aksoy, ''Dolayısıyla biz sadece namaz kıldıran, camiden eve, evden camiye, etrafında gelişen olaylardan haberdar olmadan işimizi yapmaya çalışıyoruz. Bu da bize eksik puan olarak geri dönüyor. Oysa bizler hakikaten sadece adımızla bile önemli yerimiz var. İmamlar, güvenilir, bilen, önder olan, yol gösteren kimliği ile toplumda önemli bir yeri var. Ama bazı imamlar 15 yıl, 20 yıl aynı yerde çalışınca istenilen ölçüde hizmet yapmıyor'' şeklinde konuştu.

-''6-7 YILDAN SONRA ENERJİ TÜKENİYOR''-

İmamların görev süreleri içerisinde yapabilecekleri çalışmalara değinen Aksoy, hizmetin en iyi şekilde yapılabilmesi için bir süre sonra imamların görev yerinin değiştirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Aksoy, şöyle devam etti:

''Birinci yıl bulunduğunuz yeri tanımadır. İkinci yıl proje üretmedir. Üçüncü ve dördüncü yıl ise projeleri uygulamadır. Beşinci yıl cepten yeme, altıncı yıl ise yol alma yılıdır. Hakikaten sizde de bizde de altıdan yediden sonra enerjimiz tükeniyor arkadaşlar. Yapacağımız çok şey kalmıyor. Eğer hizmet istiyorsak bulunduğumuz yerin dışına çıkalım, oradaki insanlara da hizmet edelim. Ama bulunduğumuz yerde arazi alır, tarla alır, inek beslersek olmaz. Dahası bir çok arkadaşımız bulunduğu yerin dışında imamlık yapabilme cesaretini gösteremiyor. Bulunduğu köyün dışına, mahallenin dışına çıktığı takdirde ''Hocam ben orada görev yapamam. Ne olursunuz benim yerimi değiştirmeyin'' diyen arkadaşlarımız var. Kendimizi yenilememiz lazım, kendimizi değiştirmemiz lazım.''

Aldıkları şikayetleri araştırdıklarında büyük çoğunluğunun doğru olduğunu tespit ettiklerini aktaran Aksoy, ''Son haftalarda ciddi şikayetler almaya başladık. Üzülerek ifade ediyorum. Geri döndüğümüz zaman o şikayetlerin yüzde 90'ının da doğru olduğunu görünce çok üzülüyorum. Şikayetler üzerine uyardığımız ve hatta ceza verdiğimiz arkadaşlar üç gün düzeliyor, dördüncü gün yine yalpalamaya başlıyor'' diye konuştu.

Hizmet gereği bazen ihtiyaç duyulduğunda yer değişikliğinin teklif edilebileceğini ifade eden Aksoy, imamların bu konuda anlayışlı olmasını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri