Trabzon'a yeni öğretmen evi yapılacak

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yeni öğretmenevini Hacıkasım’da inşa edecek.

Haber 61 / Haber Merkezi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yeni kent meydanı olarak hazırladığı Karagöz Meydanı Projesi’yle ilgili hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.


Geçmişte Karagöz Meydanı olarak adlandırılan alanda yıkım işlemlerinin başlayabilmesi için öncelikle  Cudibey Ortaokulu binalarının Milli Eğitim Bakanlığının şartı gereği ihale öncesi yapılması gerekiyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Cudibeyorta okulunu  bu şartla Trabzon Büyükşehir Belediyesine devredecek. Büyükşehir Belediyesi de her iki kurumun yeni binasını Hacıkasım’da şu anda kentsel dönüşüm uygulaması yapılan bölgede inşa edecek.

Büyükşehir Belediyesi İmar işleri nden sorumlu başkan yardımcısı  Cengiz Çolak, projelere ilişkin çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. 

Başkan Yardımcısı Çolak, öğretmenevi ve okul binasıyla ilgili ihale çalışmalarının biri iki ay içinde yapılacağını belirterek" Öncelikli olarak okulu yapacağız. Mevcut okulda okuyan öğrenciler yeni yaptığımız binaya taşındıktan sonra eski okulu yıkıp bu alana öğretmen evini de inşa edeceğiz Mayıs ayında büyük ihtimalle ihaleye çıkarırız "dedi

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri