Trabzon'a iki Bakan geliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın katılacağı toplantıda tarımsal sorunlar ele alınacak, çözüm önerileri görüşülecek. TZOB'dan gelen açıklamaya göre, Trabzon

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın katılacağı toplantıda tarımsal sorunlar ele alınacak, çözüm önerileri görüşülecek. 

TZOB'dan gelen açıklamaya göre, Trabzon Novotel'de saat 10.00'da başlayacak toplantıya Trabzon, Samsun, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Sinop, Zonguldak, Bartın ve Karabük il merkez Ziraat Odaları ile bu illere bağlı ilçe Ziraat Odaları yöneticileri katılacak.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da konuşma yapacağı toplantıda, Türk tarımının genel sorunlarının yanı sıra
Karadeniz Bölgesi ve ülkemiz açısından stratejik kategoride bulunan başta fındık ve çay olmak üzere tarım ürünlerinin ele alınacağı belirtildi.

Toplantıda ayrıca, çiftçinin kredi kullanımı, tarım sigortası, sulama, elektrik, hayvancılık ve destek başvurularıyla ilgili sorunların dile getirileceği, görüş ve önerilerin değerlendirileceği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Ziraat Odalarının önümüzdeki yıllara ilişkin hedeflerinin gözden geçirileceği ifade edildi.

Aynı gün, Arsin Ziraat Odası'nca başlatılan ve tamamlanan AB projesi "Arsin ilçesinde Modern Tarım Teknikleri Uygulama Projesi"nin kapanış toplantısı ile sertifika töreni de gerçekleştirilecek. 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri