Trabzon tarihi tuvale aktarılıyor

Şeyihoğlu, 'Trabzon'un Tarihi Resimleniyor' adını verdiği proje kapsamında ilk olarak Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethini 1461 tablolaştırdı.Şakir Şeyihoğlu, Trabzon'un tarihi İpek yolu üzerinde yer alan coğrafi ve kültürel mirasıyla önemli bir kent

Şeyihoğlu, 'Trabzon'un Tarihi Resimleniyor' adını verdiği proje kapsamında ilk olarak Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethini 1461 tablolaştırdı.

Şakir Şeyihoğlu, Trabzon'un tarihi İpek yolu üzerinde yer alan coğrafi ve kültürel mirasıyla önemli bir kent olduğunu ifade etti. Şeyihoğlu, kentin bilinen tarihe görsellik kazandırmak amacıyla, 1461'den itibaren Trabzon'un tarihine yön veren önemli şahsiyet ve olayları resmetmeye başladığını söyledi.

İLK FATİH'İN TRABZON'U FETHİNİ ÇALIŞTIM

Resimlerin olayların yaşandığı dönemi yansıtması için arşiv araştırmaları da yaptığını kaydeden Şeyihoğlu, "Bu tür resimler önce araştırma, daha sonra biraz empati, biraz da yorum istiyor. İlk çalışma olarak 'Fatih'in Trabzon'u Fethi' tablosunu çalıştım." dedi.

Şeyihoğlu, projenin devamında Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, Atatürk gibi Trabzon tarihine yön vererek şehirde iz bırakmış şahsiyetleri ve olayları tuvale aktarmayı planladığını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri