Trabzon' da şiddete 'Fırça' attılar

 Kadına karşı şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 'Şiddete Fırça atıyoruz' etkinliği, Trabzon'da yapıldı. FeminArt Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Şükran Üst, Türkiye'nin 20 ili ve 5 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlikle

 

Kadına karşı şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 'Şiddete Fırça atıyoruz' etkinliği, Trabzon'da yapıldı.
 
FeminArt Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Şükran Üst, Türkiye'nin 20 ili ve 5 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlikle ilgili bilgi verdi. Üst, "Son zamanlarda yaşanan kadın cinayetleri ve kadınlara yönelik şiddete dikkat çekip sanatçı ruhuyla konuya tepki vermek amacıyla birçok kentte eş zamanlı olarak böyle bir etkinlik düzenledik. Tuval bezi üzerine sanatçıların yönlendirmesi ve halkın katılımıyla kadına şiddete vurgusu olan resimler yapılacak. Sonra tüm illerde yapılan resimler toplanarak Manavgat'ta ve Trabzon'da sergilenecek. Manavgat Belediyesi'nin verdiği destekle resimler bir kitapta da toplanacak" dedi.
 
KIRMIZI YASAK
 
Kadına şiddete daha net vurgu yapmak amacıyla kırmızı boyanın kullanılmadığı etkinlikte, Meydan Parkı'na kurulan tuvalde kadın, erkek ve çocukların da içinde bulunduğu onlarca kişi resim yaptı. Vatandaşlar, kadına yönelik şiddetin azaltılması için halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Vatandaşlar, "Bu bilinçlendirme çalışmasında özellikle televizyonların rolü büyük. Ayrıca bu tür etkinlikler de dikkat çekici" dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri