Temel şifreyi çözüyor

Yönetmenliğini Adem Kılıç’ın yaptığı ve çekimlerinin Trabzon’da yapıldığı “Sümela’nın Şifresi Temel” filminin galası, 14 Aralık’ta Trabzon’a yapılacak.Trabzon’un tarihi ve turistik mekanlarından birisi olan ve Ortodoks dünyası için de önemli mekanlardan s


Yönetmenliğini Adem Kılıç’ın yaptığı ve çekimlerinin Trabzon’da yapıldığı “Sümela’nın Şifresi Temel” filminin galası, 14 Aralık’ta Trabzon’a yapılacak.

Trabzon’un tarihi ve turistik mekanlarından birisi olan ve Ortodoks dünyası için de önemli mekanlardan sayılan Sümela Manastırı, bu kez Karadeniz'in mizah kahramanı Temel ile beyaz perdeye taşındı. Sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya mal olan Temel'in ilk kez sinemaya taşındığı “Sümela'nın Şifresi Temel” filminin galası, 14 Aralık’ta Trabzon’da yapılacak. Varlıbaş AVM’de gerçekleştirilecek gala için Varlıbaş AVM Genel Müdürü Can Yıldız ile Filmin Yönetmeni Adem Kılıç arasında gala gösterimi protokolü imzalandı. 

Filmin Trabzonlu Yönetmeni Adem Kılıç, yaptığı açıklamada, kendi memleketinde böylesine önemli bir organizasyona imza atmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Mesleğe atıldığı ilk günden beri hep Karadeniz’le ilgili bir film çekmeyi planladığını belirten Kılıç, “Bir gün Karadenizlilere ait bir derneğin bahçesinde gördüğüm Temel ve Fadime heykeli sayesinde bu filmin merkezini bulmuştum; Temel’in etrafında gelişecek bir komedi çekecektim. Temel denince herkesin kafasında çeşitli fıkralardan tanıdığı çok farklı bir karakter canlanıyor. Biz, fıkralardaki karakteri ele alıp, ete kemiğe büründürüp, yeni ve özgün bir Temel oluşturduk. Ortalama bir Karadenizli çok coşkuludur ve ani iniş çıkışları vardır. Sahip olduğumuz, inatçılık, duygusallık, maceraperestlik, arkadaş canlılığı gibi özelliklere bir de aşk hikayesi ekledik. Sümela’nın Şifresi’ndeki Temel, Karadenizlilerin toplamı gibi bir şey oldu.” dedi. Kılıç, üç yıldır üzerinde çalıştıkları projede oyuncu seçimine, mekanlara, şive kullanımına, müziğe hemen her sürece çok özen gösterdiklerini dile getirdi. 

Filmde Alper Kul, Aslıhan Güner, Ruhi Sarı, Salih Kalyon, Tarık Ünlüoğlu, Zafer Ergin, Altan Erkekli, Necip Memili, Ali Düşenkalkar ve İsmail Hakkı rol alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri