Son çığ kurbanı da defnedildi

Eşi ve çocuklarının Kanada'dan gelmesi beklenen Dr. Dursun İnan'ın cenazesi, Trabzon'un Sürmene ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından defnedildi.Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda 25 Ocak Pazar günü meydana gelen çığ faciasında Hüsni

Eşi ve çocuklarının Kanada'dan gelmesi beklenen Dr. Dursun İnan'ın cenazesi, Trabzon'un Sürmene ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından defnedildi.

Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda 25 Ocak Pazar günü meydana gelen çığ faciasında Hüsniye Sarıbıyık, Hasan Ali İsaoğlu, Burçak Sevim, Hüseyin Karaosmanoğlu, Erhan Terzi, Dursun İnan, Özlem Timurcuoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş ve Davut Akdeniz hayatını kaybetmiş; Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz ve Emel Şimşek yaralanmış, Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar ve Hasan Çiftçi ise yara almadan kurtulmuştu.

9 çığ kurbanının toprağa verilmesinin ardından Dr. Dursun İnan (53) için de bugün Trabzon'un Sürmene İlçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Dursun İnan'ın Kanada'da yaşayan ve facianın ardından Türkiye'ye gelen eşi Tülay İnan (51), kızı Ayça (20) ve oğlu Arda'nın (11) yanısıra Trabzon Valisi Nuri Okutan, Emniyet Müdürü Feridun Boz, dağcılar ve yaklaşık bin kişilik vatandaş topluluğu katıldı.

Zarha Camisi'nde öğle namazı sonrasında Trabzon Müftüsü Ahmet Bulut'un kıldırdığı cenaze namazının ardından Dr. Dursun İnan'ın cenazesi Balıklı Mahallesi'ndeki aile mezarlığına defnedildi.

Emekli hemşire olan ve 5 yıldır çocuklarının eğitimi için Kanada'daki ailesinin yanında yaşamını sürdüren Tülay İnan, “Dursun yazın iki ay bizim yanımızda kalmıştı. Olaydan bir gün önce telefonla konuştuk. Bana dağa gideceğini söylemedi. Doğayı ve dağları çok seviyordu. Biz de onunla birlikte bazen dağlara gidiyorduk. Beni yeğeni aradı. Alıştıra alıştıra haber verdi. Üzülmemem için telkin etti. Ama telefondan gelen ağlama seslerinden kötü bir şey olduğunu anladım. Üzücü haberi alınca da hemen yola çıktık” dedi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın teselli ettiği acılı aile zaman zaman gözyaşlarına boğuldu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri