Rize'yi norovirüsü vurdu

Rize'de ilk olarak 15 gün önce Hamzabey Su Deposu'ndan su verilen Gülbahar, Portakallık ve İslampaşa mahallelerinde görülen norovirüsten etkilenenlerin sayısı bin 400 oldu. İçme suyundan kaynaklandığı tahmin edilen hava ve direk temasla insana bulaşan vir

Rize'de ilk olarak 15 gün önce Hamzabey Su Deposu'ndan su verilen Gülbahar, Portakallık ve İslampaşa mahallelerinde görülen norovirüsten etkilenenlerin sayısı bin 400 oldu.

İçme suyundan kaynaklandığı tahmin edilen hava ve direk temasla insana bulaşan virüsü taşıyan kişi sayısının 200 civarında olduğu tahmin ediliyor. Rize Sağlık İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, virüsün çıktığı ilk günden bu güne kadar virüsün neden olduğu ishal, mide bulantısı ve kusma şikayetlerinden dolayı hastanelere başvuran kişi sayısı bin 400'ü buldu.

Geçen gün aynı şikayetlerden dolayı hastanelere başvuran kişi sayısı 144 olarak gerçekleşti. Bulaştığı bünyede iki gün içerisinde ilaç tedavisi gerektirmeden kendiliğinden yok olan virüsün bir süre daha etkili olacağı tahmin ediliyor. Virüsün yayılmasının önlenmesi için özellikle okullarda alınan hijyen önlemleri sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri