Rize'deki cinayetin ardından

Rize'nin Ardeşen ilçesinde, çalışmak için yanlarına girdikleri 73 yaşındaki Hikmet Akagündüz'ü işkence yaparak öldüren ve eşi Ayten Akagündüz'ü (73) ise işkence ile ağır yaralayan Gürcü uyruklu 2 kişi çıkartıldıkları Pazar ilçesindeki Bölge Adliyesi'nde t

Rize'nin Ardeşen ilçesinde, çalışmak için yanlarına girdikleri 73 yaşındaki Hikmet Akagündüz'ü işkence yaparak öldüren ve eşi Ayten Akagündüz'ü (73) ise işkence ile ağır yaralayan Gürcü uyruklu 2 kişi çıkartıldıkları Pazar ilçesindeki Bölge Adliyesi'nde tutuklandı.

Olayın zanlıları Rostaw Sılagedze (44) ve Zıvadin Sanodze (37) Türkiye'den çıkıp Gürcistan'a gitmek isterken polis tarafından yapılan yol kontrolleri sırasında bir otobüste yakalanmıştı. İki zanlının alınan ifadeleri ile olayla ilgisi bulunduğu düşünülen Temur Kısmarala, Zurabi Kırtadze, Davit Nahvretiauri ve Arcili Chargeisvili de gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 4 kişi ile birlikte Ardeşen İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nde 48 saat süren sorgulamalarının ardından dün Pazar İlçesinde bulunan Bölge Adliyesi'ne götürülerek hakim karşısına çıkarılan zanlılardan Rostaw Sılagedze ve Zıvadin Sanodze'nin suçlarını kabul ederek tutuklanırken, diğer 4 kişi ise yurtdışı yasağı getirilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan Akagündüz’lerin Kavaklıdere Mahallesi'nde bulunan evlerinde polisin yaptığı incelemede evde 2 ayak izine rastlanırken, suçlarını itiraf eden 2 kişi harincindeki 4 Gürcü’nün evde olmadıkları belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri