PKK Rehineleri bıraktı fakat...

 PKK terör örgütü elindeki 8 rehineyi önceki gün serbest bıraktı. Erzincan'da askerlik yaparken 21 yıl önce diş çektirmek için gittiği hastaneden dönerken yol kesen terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığı belirtilen Trabzonlu er Şahabettin Bektaş ise s

 

PKK terör örgütü elindeki 8 rehineyi önceki gün serbest bıraktı. Erzincan'da askerlik yaparken 21 yıl önce diş çektirmek için gittiği hastaneden dönerken yol kesen terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığı belirtilen Trabzonlu er Şahabettin Bektaş ise serbest bırakılan rehineler arasında yer almadı.
 
Şahabettin Yaşıyor ve Ellerinde
REHİNELER arasında oğlu Şahabettin’in de olduğunu ümit eden 80 yaşındaki annesi Ayşe Bektaş ile yakınları büyük hayal kırıklığı yaşadı. Şahabettin Bektaş’ın kardeşi Mustafa Bektaş, “Umudumuzu koruyoruz. Şahabettin yaşıyor ve PKK’nın elinde. O rehineler 9 kişiydiler. Şahabettin’i bulmak için her yolu deneyeceğiz” dedi.
 
PKK terör örgütü elindeki 8 rehineyi önceki gün serbest bıraktı. Erzincan'da askerlik yaparken 21 yıl önce diş çektirmek için gittiği hastaneden dönerken yol kesen terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığı belirtilen Trabzonlu er Şahabettin Bektaş ise serbest bırakılan rehineler arasında yer almadı. Trabzon'un Tonya ilçesi İskenderli nüfusuna kayıtlı er Şahabettin Bektaş, 1992 yılında Erzincan'ın Tercan ilçesinde vatani görevini yaparken rahatsızlığı sebebiyle gittiği hastaneden dönerken ortadan kayboldu.
 
Şahabettin Bektaş'ın o tarihte Erzincan- Erzurum kara yolunu kesen terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığını belirten yakınları, Şahabettin'in çözüm sürecinde serbest bırakılmasını istiyordu. Şahabettin Bektaş'ın ağabeyi Ahmet Bektaş, yaptığı açıklamada,"Kardeşim 1992 yılında Erzincan'ın Tercan ilçesinde askerliğini yapıyordu. Hastaneye gitmişti, karakola dönerken Erzincan- Erzurum kara yolunu kesen terör örgütü mensuplarınca arabadan indirip alıkonulmuş, kendisinden bir daha haber alamadık. Bu olayın ardından 5 Ekim 1992 tarihli bir gazetede kardeşimin PKK'nın sözde mahkemesinde yargılandığı, suçsuz olduğu ve serbest bırakılacağı haberi manşette çekilmişti. O haber bizi umutlandırmıştı" dedi.
 
ÇÖZÜM SÜRECİ UMUTLANDIRMIŞTI
Ahmet Bektaş, çözüm süreciyle birlikte terör örgütü PKK'nın kaçırdığı kişileri serbest bırakacağı yönündeki haberler üzerine umutlandıklarını belirterek, "Kaçırılanların bırakılacağına yönelik medyada haberler gördük. Kardeşim Mustafa Bektaş bu vesileyle BDP yetkilileri ile temas kurdu. Umudumuz az da olsa var. Bekliyoruz" demişti.
 
REHİNELER BIRAKILDI ŞAHABATTİN ARALARINDA YOK
PKK terör örgütü elindeki 8 rehineyi önceki gün serbest bıraktı. Erzincan'da askerlik yaparken 21 yıl önce diş çektirmek için gittiği hastaneden dönerken yol kesen terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığı belirtilen Trabzonlu er Şahabettin Bektaş ise serbest bırakılan rehineler arasında yer almadı.
 
ELİMİZDE BAŞKA GÖREVLİ YOK
Kamu görevlilerini teslim almaya gelen heyeti, PKK yöneticilerinden ve 2009 yılında Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde 7 askerin şehit olduğu saldırının emrini veren 'Baver Dersim' kod adlı Süleyman Şahin ve adamları karşıladı. Süleyman Şahin, aylardır ellerinde tuttukları kamu görevlilerini koşulsuz teslim edeceklerini, ellerinde başka resmi görevli bulunmadığını söyledi. Bununla çözüm sürecine katkı yaptıklarını söyleyen PKK’lı Şahin, konuşmasında şunları söyledi: "Buraya gelen heyete kamu görevlilerine sağ salim teslim ediyoruz. Sayın Öcalan’ın çağrısı ve KCK’nın talimatıyla bu kişileri şartsız bir şekilde heyete teslim edeceğiz. Bir protokol imzalayarak heyete teslim edeceğiz. Bunları serbest bırakmamızın demokratik çözüm sürecine katkı sunacağını umuyorum. Türkiye halkı buna değer biçmelidir. Bu 8 kişinin dışında bizim elimizde herhangi bir resmi görevli yoktur." 
 

 

 
PKK terör örgütü tarafından 7 Eylül 1992’de kaçırılan Tonyalı Şahabettin Bektaş’ın ağabeyi şoka girdi. Aracına yapıştırdığı Türk bayrağı ve kardeşinin fotoğraflarıyla ilçe ilçe gezen Mustafa Bektaş, “Kuzey Irak’tan gelenler 1 kişi eksikti. Aslında 8 değil, 9 kamu görevlisi vardı. Kardeşim Şahabettin Kuzey Irak’ta unutuldu. 21 yıldır ailece her gün ölüyoruz” dedi. 
 
Sağ Değilse Mezarını Bilelim
ERZİNCAN’DA askerlik yaparken diş çektirmek için gittiği hastaneden dönerken kaçırılan kardeşinin öldürülmüşse mezarını bilmek istediklerini belirten Bektaş, “Devlet bize yardım etmiyor. Kardeşim sağ değilse mezarını göstersinler gidip alalım. Başvurmadığımız kapı kalmadı. PKK’nın elinde teslim etmediği rehineler olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.
 
7 EYLÜL 1992’DE PKK tarafından kaçırılan Şahabettin Bektaş’ın ağabeyi Mustafa Bektaş, kardeşinin bulunmasını istiyor. Aracına Türk Bayrağı ve kardeşinin fotoğraflarını yapıştırarak ilçe ilçe gezen Tonya’nın İskenderli Beldesi’nden Mustafa Bektaş, “Kuzey Irak’tan gelenler bir kişi eksik geldi. Aslında 8 değil 9 kamu görevlisi vardı. Şahabettin Bektaş, Kuzey Irak’ta unutuldu. 21 yıldır ailece her gün ölüyoruz. Kardeşim öldürülmüşse bilelim. Her gün ölmekten kurtulalım. Halen sağ olacağına inanıyorum. Son girişimimden de umutluyum. Kardeşime kavuşacağım konusunda umudumu hiç yitirmedim. Başlatılan barış süreci kapsamında kardeşimin de serbest bırakılmasını bekliyorum. Sağ değilse söylesinler, mezarını göstersinler, gidip alalım. Evimizin yanında mezarı bulunsun” dedi. 
 
Kardeşini 21 yıldır arayan Mustafa Bektaş, geçmişte Genelkurmay Başkanlığı’na da dilekçe verdiğini ve bilgi isteğini belirterek şunları söyledi: “Genelkurmay’a da başvurdum. Kardeşimin akıbeti hakkında bilgi istedim. Bana verilen cevapta, henüz bilgi sahibi olmadıklarını ve bilgi edindiklerinde bana da ulaşacaklarını söylediler. 
 
Kardeşini bulmak için Diyarbakır’a gittiğini hatırlatan Bektaş, burada Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk’e yönlendirildiğini, daha sonrada Diyarbakır’dan Ankara’ya geçtiğini ifade etti.  Bektaş, Ankara’da Ahmet Türk ile görüşemediğini, onun yerine BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’la görüşebildiğini söyledi. Mustafa Bektaş konuyu şöyle anlattı: “Ankara’da TBMM’de BDP Milletvekili Sakık’la görüştüm. Ayaküstü birkaç dakika süren görüşmemizde taleplerimi kendisine anlattım. O da, işlerinin yoğun olduğunu, konu ile ilgili gerekli bilgilerin yazılı olarak kendisine bildirilmesi durumunda ilgileneceğini söyledi. Ardından kardeşimin kaçırılması olayını ve sonrasındaki takiplerimi bir yazı halinde sekreterine teslim ettim.”    

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri