Ordu'da Yunus Emre Anıldı

Ordu'nun Ünye ilçesinde büyük Türk düşünürü ve halk şairi Yunus Emre, okunan Kur'an-ı Kerim ve ilahilerle anıldı.Ünye Belediyesi tarafından Şeyh Yunus Emre'yi anma programı düzenlendi. Yunus Emre Külliyesi'nde gerçekleştirilen programa Kaymakam Dr. Osman

Ordu'nun Ünye ilçesinde büyük Türk düşünürü ve halk şairi Yunus Emre, okunan Kur'an-ı Kerim ve ilahilerle anıldı.

Ünye Belediyesi tarafından Şeyh Yunus Emre'yi anma programı düzenlendi. Yunus Emre Külliyesi'nde gerçekleştirilen programa Kaymakam Dr. Osman Günaydın, Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Halit Aysan ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Arpacıoğlu, Yunus Emre'nin Ünye'de yaşamış olmasının Ünyeliler için onur olduğunu vurguladı. Yunus Emre'nin hayatının son günlerini Ünye'de geçirdiğini, "İndik rumi kışladık/Çok hayrü şer işledik/Oney oldu son durak, göçtük elhamdülillah" mısralarından anladıklarını ifade eden Arpacıoğlu, "Bu mısralar, Yunus Emre'nin burada kaldığının kanıtıdır. Bizde bu büyük halk şairini anarak, ona verdiğimiz önemi bir kez daha kanıtlamış olduk" dedi.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okunarak, dua edildi. Program, konuklara yemek ikramıyla son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri