Ordu'da izolasyon yapılan çatı alev aldı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 8 katlı bir binanın çatı katında meydana gelen yangında büyük çapta maddi zarar oluştu.Yangın, saat 13.30 sıralarında Fatsa ilçesi Sakarya Mahallesi’nde Tufan Kuvvet’e ait 8 katlı binanın çatı katında meydana geldi. Edinilen bilgi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 8 katlı bir binanın çatı katında meydana gelen yangında büyük çapta maddi zarar oluştu.

Yangın, saat 13.30 sıralarında Fatsa ilçesi Sakarya Mahallesi’nde Tufan Kuvvet’e ait 8 katlı binanın çatı katında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 8 katlı bir binanın çatı katında izalasyon çalışması yapan işçiler öğle yemeğine gittikleri sırada henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Çatı katındaki yangını gören çevredeki vatandaşlar hemen 110 itfaiye ekiplerine bilgi verdi. Yangın yerine gelen Fatsa Belediyesi İtfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Ancak alevlerin kısa sürede tüm çatıyı sarması neticesinde yangın daha da büyüdü ve yan binalara sirayet etti. Yangının büyümesi üzerine çevre ilçelerden takviye itfaiye ekipleri istendi.

Çevre ilçelerden destekle birlikte yangına toplam 7 itfaiye aracı müdahale etti. Çevredeki binaların çatısına çıkan itfaiye ekipleri yangına müdahale etmekte zorlanınca vatandaşlar da itfaiye erlerine yardım etti. Yangın 2 saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alınabildi.

Yangınla ilgili bir açıklama yapan Fatih Mahallesi Muhtarı Hasan Serin, “Yangının nasıl çıktığını görmedim. İtfaiye elinden geldiği kadar çalışma yaptı ancak çatıdaki yanıcı madde çok olduğundan söndürmek oldukça güç oldu” dedi.

Yangın yerine gelen Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe ise, “Üst katta yalıtım malzemesi yapılırken bir tutuşma olmuş. İtfaiye ekiplerimiz müdahale etti. Malzemenin çam ağacı olması, vernikli olması sebebiyle söndürmek bir hayli zor oldu. Bölge olarak büyük yangınlarda birbirimize yardım ediyoruz. Fatsa-Ünye ve Ordu’dan gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri