Ordu'da hasta 7 kişiye umut oldu

Ordu Devlet Hastanesi'nde yatan iki çocuk annesi Selime Akçay'ın (49) tümör nedeniyle beyin ölümü gerçekleşti. Hekimler hastanın ailesi ile görüştü. Hasta için bu durumdan sonra tıbben yapılacak bir şey olmadığını aktaran doktorlar, "Bu zamana kadar siz b

Ordu Devlet Hastanesi'nde yatan iki çocuk annesi Selime Akçay'ın (49) tümör nedeniyle beyin ölümü gerçekleşti. Hekimler hastanın ailesi ile görüştü. Hasta için bu durumdan sonra tıbben yapılacak bir şey olmadığını aktaran doktorlar, "Bu zamana kadar siz bizden hasta için bir şeyler istediniz, biz de elimizden geleni yaptık. Şimdi biz sizden bir şey istiyoruz, organ bağışı yapar mısınız?" talebinde bulundu.

Hasta yakınlarının bu talebe olumlu cevap vermesi ile tahliller yapıldı. Organların Samsun, Erzurum, Çorum ve Ankara'daki hastalar ile uyuştuğu görüldü. Ankara'dan Samsun'a havayolu ile gelen ekip, ilk ameliyatı yapıp aynı yolla geri döndü. İkinci ekip ise gece görüş özelliği olan sahil güvenliğe bağlı helikopter ile geldi. 19 Eylül Stadı'na inen helikopter, organı alarak ihtiyaç sahibine götürdü.

Selime Akçay'ın kardeşi Sefer Aktepe, "Böyle bir kaybı yaşamak çok acı. Ama bence imkanı olanlar başka hastaları düşünerek organ bağışı yapmalı. Onların sağlıklarına kavuşacaklarını düşünerek böyle bir şeye vesile olmakta tereddüt yaşamamalı" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri