Ordu'da 300 Yıllık Sülale Buluştu

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan ve 300 yıllık geçmişleri bulunan Lale Oğulları sülalesinde Yerebasmaz soyadlarını taşıyan 400 kişi, ilk kez biraraya geldi.Kayaca köyünde gerçekleşen aile toplantısında sülalenin en yaşlıları Mustafa Yerebasmaz ve eski Bol

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan ve 300 yıllık geçmişleri bulunan Lale Oğulları sülalesinde Yerebasmaz soyadlarını taşıyan 400 kişi, ilk kez biraraya geldi.

Kayaca köyünde gerçekleşen aile toplantısında sülalenin en yaşlıları Mustafa Yerebasmaz ve eski Bolaman Belediye Başkanı Nurettin Yerebasmaz da hazır bulundu.

Aile toplantısını organize eden kişilerden biri olan Tarım ve Köyişleri Bankanlığı bürokratlarından Kutsi Yerebasmaz, sülalelerinin 300 yıllık bir geçmişi bulunduğunu belirterek, "Bolaman beldesi ve çevre köylerinde yaşayanlarla yurdumuzun muhtelif illerinde yaşayan Lale Oğulları sülalesi mensubu Yerebasmaz soyadlı aileler bu toplantıda hasret ve özlem giderdi" dedi.

Akrabalarının kilometrelerce yol kat ederek dede topraklarında buluştuğunu ifade eden Yerebasmaz, "Aramızda İzmir'de, Manisa'da, Zonguldak'ta, Ankara'da, İstanbul'da ve başka il ve ilçelerde yaşayan onlarca akrabalarımız var. Çok duygusal ve çok hissi bir ortam yaşadık.

Bildiğim kadarıyla Fatsa'da yaşayan en kalabalık sülaleyiz" diye konuştu.
Kutsi Yerebasmaz, aile toplantısını bundan sonra da her yıl belli bir günde geleneksel hale getireceklerini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri