Kuyumcular Trabzon'da Fuar'da

Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nde açılan 4. Gold Expo Karadeniz Kuyumculuk Fuarı'na Diyarbakır’da altın üretimi yapan firmalar da yerlerini aldı. Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Tarafından (DİKKO) açılan stantta Diyarbakır’ın tanıtımın yanı sıra

Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nde açılan 4. Gold Expo Karadeniz Kuyumculuk Fuarı'na Diyarbakır’da altın üretimi yapan firmalar da yerlerini aldı. 

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Tarafından (DİKKO) açılan stantta Diyarbakır’ın tanıtımın yanı sıra gelen konuklara menengiç kahvesi ile Diyarbakır Kadayıfı ikram edildi. Diyarbakırlı imalatçı firmalardan Amidcan Gold açmış olduğu standa kendi üretimleri olan ve adını Mem u zin takılıra olarak adlandırdıkları yöresel altın takıları tanıttı.

KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalıhoğlu ziyaret ettiği DİKKO standında konuşan Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, "Nasıl Karadeniz’in herkes tarafından görülmesi gerekiyorsa Diyarbakır’ın da herkes tarafından görülmesini istiyoruz" dedi.

Esnafa verilecek desteklerin her zaman sürdürülmesi gerektiğini belirten Akkul, oda olarak tüm esnafa Türkiye’nin her bölgesine götürüp Diyarbakır’ı üretilen ürünleri tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri