KTÜ'lü öğrenciler Belediye'de

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Maliye Bölümü öğrencileri, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ulusoy'un da katıldığı ziyarette konuşan Gümrükç

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Maliye Bölümü öğrencileri, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti. 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ulusoy'un da katıldığı ziyarette konuşan Gümrükçüoğlu, öğrencilere belediye bütçe giderleri ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Trabzon'un bir eğitim kenti olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, ''Öğrencilerin yaşam şartlarını kolaylaştırmak için gerekli tüm çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Şehrimizin ve ülkemizin göz bebeği olan KTÜ Maliye Bölümü öğrencilerini belediyemizde ağırlamaktan büyük onur duydum. Hiçbirini siyasi bakış açısına ve dünya görüşüne göre ayırt etmiyoruz. Hepsi kardeşimiz ve geleceğimizdir'' dedi. 

Gümrükçüoğlu, ileride ülkeyi gençlerin yöneteceğini ifade ederek, ''İleride alacağınız sorumluklar gereği şimdiden kendinizi hazırlamalısınız. Mutlaka bir ya da iki yabancı dil öğrenmelisiniz. Mesleğinizde en iyisi olmanızı, doktora ve mastır yaparak kendinizi geliştirmenizi, bir farkındalık oluşturmanızı tavsiye ederim'' diye konuştu.

Prof. Dr. Ulusoy ise öğrencilere okullarda teorik eğitim verdiklerini, yaptıkları ziyaretlerle de işin pratiğinin nasıl yapıldığını görmelerini istediklerini kaydederek, şunları söyledi: 

''Okullarda teorik eğitim alan öğrencilerimizin pratiğini de görmeleri düşüncesi ile belediyemizi ziyaret ettik. Tabi bir diğer düşüncemiz de yaşadıkları şehirde yapılan çalışmalar hakkında bilgi edinmeleridir. Birçoğu dışarıdan gelen öğrenci arkadaşlarımızın geçmiş ile bir kıyaslama yapma şansları her ne kadar yok ise de Trabzon hakikatten geçmiş ile kıyaslandığında gözle görülür derecede olumlu yönde değişim yaşıyor. İlk defa Trabzon projeleriyle öne çıkan bir seçim geçirdi. Bu Türkiye ve Trabzon için son derece önemlidir.''

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri