KTÜ'den Ermeni Yasası'na tepki

Fransa’da Senatosunda 23 Ocak’da kabul edilen ‘’sözde’’ Ermeni Soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısına tepkiler çığ gibi büyüyor.Yasa tasarısının kabulüne KTÜ Senatosuda yayımladığı bildiriyle tepki gösterdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Se

Fransa’da Senatosunda 23 Ocak’da kabul edilen ‘’sözde’’ Ermeni Soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısına tepkiler çığ gibi büyüyor.Yasa tasarısının kabulüne KTÜ Senatosuda yayımladığı bildiriyle tepki gösterdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Senatosu Fransız Akademisyen ve Aydınlarına yazılı bir çağrıda bulunarak tasarıya tepki göstermelerini istedi.

İşte KTÜ Senatosunun Fransız Akademisyen ve Aydınlarına yaptığı çağrının tam metni;

‘’23 Ocak 2012 Tarihinde ‘’sözde’’ Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısı Fransız Senatosunda kabul edilmiştir.

Fransız Senatosunun almış olduğu bu karar,Türk-Ermeni tarihsel ilişkilerine ait bir dönemin yansımalarını politik olarak yargılamaktadır.Bu durumda siyasetin bilimsel araştırmalar ve akademik özgürlükler üzerinde baskı kurması kaçınılmaz olacaktır.

Dogmatizme ve despotizme karşı aklı ve hukukun üstünlüğünü esas alan aydınlanma geleneğinin mirasçısı Fransa’da bilimsel metodolojinin rehberliğine karşı orta çağ bariyeri kurulmasını,ibret ve hayretle izlemekteyiz.Gerçeğin araştırılması,tartışılması ve ifade edilmesinin kısıtlanması Avrupa Müktesebatı ile de bağdaşmaz.Bu tutumun yaratacağı düşünsel ve bilimsel erozyona dikkat çekmek isteriz.

Dünya kamuoyu nezdinde Fransız akademisyen ve Aydınlarını Akademik ruha sahip çıkmaya,bilimin ve aklın yol göstericiliğinde ortak tavır almaya ve dayanışmaya davet ediyoruz.’’

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri