KTÜ'de Elektrik Kesintisi Şoku

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde meydana gelen ve yaklaşık 40 dakika süren elektrik kesintisi nedeniyle ameliyatların güçlükle tamamlandığı, diyalize bağlı hastaların zor anlar yaşadığı bildirildi.Hastane Başhekimi Do

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde meydana gelen ve yaklaşık 40 dakika süren elektrik kesintisi nedeniyle ameliyatların güçlükle tamamlandığı, diyalize bağlı hastaların zor anlar yaşadığı bildirildi.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Haluk Uluutku, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEDAŞ'tan hastaneye gelen iki hatta meydana gelen arıza nedeniyle saat 10.52'de hastanenin A ve B bloklarında elektriklerin kesildiğini söyledi.

Elektriklerin kesilmesiyle jeneratörlerin hemen devreye girdiğini belirten Uluutku, ameliyathane ve diyaliz ünitelerinin bulunduğu A bloktaki jeneratörlerin kablolarının aşırı yüklenme sonucu yanması nedeniyle bu blokun tekrar elektriksiz kaldığını ifade etti.

Uluutku, TEDAŞ görevlilerinin yardımıyla jeneratörlerin devre dışı bırakılarak hatların direk bağlanmasıyla bu bloka elektrik verilebildiğini belirterek, blokun yaklaşık 40 dakika elektriksiz kaldığını kaydetti.

Elektrik kesintisi nedeniyle hastanede aksamalar yaşandığını ifade eden Uluutku, ameliyatların güçlükle tamamlandığını, ameliyathaneye başka hasta alınmadığını, diyalize bağlı hastaların servisten çıkmasında da gecikme yaşandığını belirtti.

Haluk Uluutku, hastanenin A blokunun direkt olarak TEDAŞ şebekesine bağlı olduğunu belirterek, ''Şu anda jeneratör kablolarındaki yanma nedeniyle oluşan sorunun giderilmesi için planlama yapıyoruz. En kısa sürede bu sorunu gidereceğiz. TEDAŞ'ın elektrik kesintisi yapması halinde blok elektriksiz kalabilir. Bu nedenle TEDAŞ yetkilileriyle sürekli görüşmeler yapıyoruz'' diye konuştu.

TEDAŞ yetkilileri de arızanın hastane girişindeki şebekede meydana geldiğini, bölgede elektrik kesintisinin söz konusu olmadığını, yine de hastane yönetiminin jeneratörlerle ilgili sorunu giderilene

İlk yorum yazan siz olun
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri