KTÜ TIP Zor günler yaşıyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi hasta fazlalığı yüzünden sıkıntı yaşıyor. KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, Hastanenin yükünden daha fazla yüklenmeye maruz kaldığını ifade ederek “ 800 yatağımız var, doluluk oranı yüzde yüz. Döner sermaye son

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi hasta fazlalığı yüzünden sıkıntı yaşıyor. KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, Hastanenin yükünden daha fazla yüklenmeye maruz kaldığını ifade ederek “ 800 yatağımız var, doluluk oranı yüzde yüz. Döner sermaye son dönemde hastaneyi taşır olmaktan çıktı.”şeklinde konuştu.  

Baykal,”Dolayısıyla döner sermaye üzerinden yapmanız gereken şeyleri yapamıyorsunuz. Döner sermaye sıkıntıya girerse bütün sistem etkileniyor. Ben bir devlet hastanesinin sahip olduğu imkanlara sahip değilim. Onlar Sağlık Bakanlığına bağlı oldukları için daha çok imkana sahipler. Bizimki YÖK üzerinden yürüyor. Hacettepe Tıp iki kez battı. Şu an kayyumda. Ankara Tıp ve birçok fakülte aynı şekilde. Bu duruma en fazla direnen, döner sermayesi en dengeli gidenlerin başında geliyoruz. Şu an Hacettepe’nin durumuna düşme gibi bir riskimiz görünmüyor. Ama gelecekte ne olur bilemem. Devlet verdiği parayı azaltırsa biz de zor duruma düşeriz.”söyledi. 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri