Kivi üretimi arttı, kalite düştü

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Tarım İl Müdürü Adem Çekiç, artan üretim ile Rize'nin bu yıl Türkiye'de en fazla kivi üretimi yapılan il olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Ülkemizde ortalama 15 bin ton civarında kivi üretimi yapıldığını hatırlatan Ç

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Tarım İl Müdürü Adem Çekiç, artan üretim ile Rize'nin bu yıl Türkiye'de en fazla kivi üretimi yapılan il olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Ülkemizde ortalama 15 bin ton civarında kivi üretimi yapıldığını hatırlatan Çekiç “Geçtiğimiz yıl bunun 2 bin 500 tonu Yalova'da 2 bin 145 tonu ise Rize'de üretilmişti.

İlimizde geçtiğimiz yıllarda yapılan ve bu yıl ilk kez meyve verecek bahçelerle birlikte üretimimizin 3 bin 700 tona kadar çıkmasını hedefliyoruz. 3 bin 700 tonluk üretimle Rize Türkiye'de en çok kivi üretimi yapılan il olacak. Bu yıl üretimimiz artarken ürün gramaj kalitemizde düşüş oldu. Bilindiği gibi 90 gramın üstündeki ürünler kaliteli olarak kabul edilmektedir. Bu yıl toplanacak ürünlerin büyük bir bölümünün 90 gramın altında olacağı tahmin ediliyor” dedi.

Çekiç, Rize'de bu yıl kivi hasadına 15 Kasım tarihinden itibaren başlanılacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri