Karadeniz'in yeşili korunacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak ülke genelinde bazı illerde bölge müdürlükleri kuruyor.Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu bölge müdürlüklerininden ilki Sinop’ta ku

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak ülke genelinde bazı illerde bölge müdürlükleri kuruyor.

Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu bölge müdürlüklerininden ilki Sinop’ta kurulacak ve Sinop Bölge Müdürlüğü’ne Kastamonu, Zonguldak ve Bartın ile Karabük bağlı olacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, biyolojik çeşitlilik ve tabiatın yerinden ve daha iyi korunması gibi çok önemli bir vazifeyi ifade edecek olan bölge müdürlüklerinden birinin Sinop’ta kurulmasının, Karadeniz’in zümrüt yeşilini koruyarak tabii güzelliklerin gelecek nesillere daha sağlıklı olarak aktarılmasını sağlayacağını bildirdi.

Prof. Dr. Eroğlu, Bölge müdürlüklerinin kurulması ile Milli Parklar, Tabiat Parkları, Tabiatı Koruma Alanları, Tabiat Anıtları, Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Sahaları, Sulak Alanlar, Orman İçi Su Ürünleri ve Avcılık Faaliyetlerine ilişkin planlama, projelendirme, uygulama, bakım ve kontrol çalışmalarının tek elden yürütüleceğini ifade etti.

Eroğlu’nun verdiği bilgiye göre, Bakanlığın yeni yapılanmasında Orman Genel Müdürlüğünün daha da güçlendirilmesi neticesinde ormancılık faaliyetleri, ağaçlandırma, erozyon kontrolü, yangınla mücadele, orman köylülerinin desteklenmesi gibi bütün işlemler Sinop’taki mevcut Orman İşletme Müdürlükleri tarafından çok daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülecek.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri