Karadeniz tükeniyor!

Karadeniz’deki kirlilik sürekli artıyor. Ev ve sanayi atıkları, petrol ve kimyasal maddeleri Karadeniz’e dökülüyor. Bilinçsiz av da eklenince, Karadeniz adeta tükeniyor.TÜKETİYORUZYıllık kapasitesi 670 bin ton olan balık miktarının 400 bin tona düştüğü, s



Karadeniz’deki kirlilik sürekli artıyor. Ev ve sanayi atıkları, petrol ve kimyasal maddeleri Karadeniz’e dökülüyor. Bilinçsiz av da eklenince, Karadeniz adeta tükeniyor.

TÜKETİYORUZ

Yıllık kapasitesi 670 bin ton olan balık miktarının 400 bin tona düştüğü, son 20 yılda bu denizdeki 100 balık türünün 80’e, avlanabilen balık türü sayısının da 5’e indiği kaydedildi. KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Coşkun Erüz, “Karadeniz tükeniyor. Gelecek nesil bu durumdan büyük zarar görecek” dedi.

BESİN ZİNCİRİ!

Coşkun Erüz, “17 ülke, 11 milyon tona ulaşan ev ve sanayi atığı, kanalizasyon, petrol ve kimyasal maddeyi Karadeniz’e döküyor. Ayrıca her yıl 100 bin ton petrol atığı kazalar ve taşıma faaliyetleri sırasında Karadeniz’i kirletmektedir. Bu atıklar denizdeki besin zincirini, balıkların beslendiği organizmaları olumsuz şekilde etkilemektedir” diye konuştu
 

VAHİM TABLO

Karadeniz sularında 1 dereceyi aşan küresel ısınma ile dinamit, zehirleme, elektrik şoku ve trol gibi yöntemlerle yapılan aşırı ve bilinçsiz avlanmanın Karadeniz’deki durumu daha da olumsuzlaştırdığı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri